Peste zece tone de PET-uri au plutit pe raul Doamnei, din judetul Arges. Ploile din ultimele zile au adus cu ele toate gunoaiele lasate in urma de localnicii si de turistii din nordul judetului.Raul Doamnei

Reprezentantii Garzii de Mediu Arges si cei ai Directiei Apelor se arata nepuinciosi in fata dezastrului. Nu au putut decat sa constate si sa astepte ca apele sa se retraga pentru a putea strange tonele de gunoie aduse de ape.

Autoritatile dau vina pe cetateni

Comisarii Garzii de Mediu Arges au mers la Barajul Godeni pentru a constata dimensiunea dezastrului ecologic provocat de lipsa de civilizatie a celor care arunca gunoiaele in apropierea albiilor raurilor.

In urma cu doua zile, pe Raul Doamnei curgeau mii de sticle din plastic si gunoiae.

Un peisaj dezolant in fata caruia autoritatile ridica din umeri. „Stim cine sunt vinovatii, in primul rand turistii si apoi cetatenii care isi arunca gunoaiele oriunde.

Toate PET-urile au fost aduse de viiturile din ultimele zile si s-au strans in barajul de la Godeni. Suntem neputinciosi in fata acestui dezastru”, spune directorul Garzii de Mediu Arges, Ioan Ene.

Directia Apele Romane Arges Vedea va aduna oamenii si vor ecologiza aceasta zona, dar numai dupa doua saptamani, cand apele se vor retrage.

Comisarii Garzii de Mediu si reprezentantii Agentiei Nationale „Apele Romane” spun ca amenzile nu rezolva problema.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here