Reciclarea bradului de Craciun. Cateva idei bune si simple

0
123
Reciclarea bradului de Craciun. Cateva idei bune si simple
Reciclarea bradului de Craciun. Cateva idei bune si simple

Bradul de Craciun este elementul principal in timpul Sarbatorilor dar, dupa ce acestea trec, ce faci cu el? Iata cateva idei simple pentru reciclarea bradului de Craciun.

Cea mai buna solutie ramane sa folosesti un brad in ghiveci pe care sa-l poti aduce in casa cativa ani la rand si pe care sa-l plantezi, apoi, definitiv la tine in curte. Solutia este cea mai inteleapta din toate punctele de vedere si merita din plin efortul. Dar daca inca folosesti brazi vii, taiati atunci cateva solutii pentru reciclarea bradului de Craciun sunt si morale si necesare.

Taie tulpina si las-o sa se usuce. O poti pune pe foc la finele lui ianuarie.

Foloseste ramurile bradului pentru a proteja unele din plantele din gradina. Azeaza pur si simplu ramurile peste rasaduri sau peste locul pe care il vrei protejat de ger sau inghet.

Aduna acele de brad sau de pin si pune-le la macerat in alcool. O sa ai o buna solutie cu efect desinfectat si deodorant natural.
Usuca acele de brad si fa ceai cu ele. Este foarte parfumat si eficient in gripe si raceli.reciclarea bradului de Craciun (4)

Foloseste lemnul si acele de brad pentru a face compost sau multi pentru plantele din gradina. Daca incepi sa-l prepari in ianuarie pana in marie e gata.
Foloseste bradul pentru a face ceva in casa din lemnul lui. Fie bricolezi tu ceva, fie apelezi la un tamplar. Este o foarte buna cale pentru reciclarea bradului de Craciun.

reciclarea bradului de Craciun (1)Citeste si: Cinci idei de iarna pentru casa ta

Ideea cu tamplarul priceput este cea mai buna solutie. Lemnul de brad este excelent pantru a face din el cuburi, jucarii, linguri de lemn si alte mici obiecte care duc mai departe viata lemnului.

Multe primarii au initiat campanii pentru reciclarea brazilor de Craciun si transformarea lor in combustibil sau in ingrasamant origanic.

Una peste alta, indiferent cat este de mic sau de mare, ia in calcul reciclarea bradului de Craciun. Si daca ai idei in acest sens la asteptam cu drag si, mai ales, cu mare interes.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here