Rovana Plumb: Reducerea incalzirii globale cu doua grade, posibila cu implicarea principalilor emitatori de gaze cu efect de sera

Acord ambi?ios UE pentru reducerea cu 40% a gazelor cu efect de ser? pân? în 2030
Rovana Plumb: Reducerea incalzirii globale cu doua grade, posibila cu implicarea principalilor emitatori de gaze cu efect de sera
Rovana Plumb: Reducerea incalzirii globale cu doua grade, posibila cu implicarea principalilor emitatori de gaze cu efect de sera

Incalzirea globala poate fi redusa cu doua grade Celsius, dar numai cu implicarea tuturor partenerilor internationali importanti si, in special, ai principalilor emitatori de gaze cu efect de sera, a afirmat Rovana Plumb, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, in cadrul Consiliului Informal de Mediu, desfasurat in perioada 22-23 aprilie la Dublin.

‘Reducerea incalzirii globale cu doua grade Celsius este posibila doar daca toti partenerii internationali importanti, in special cei care sunt principalii emitatori de gaze cu efect de sera, sunt implicati. Pentru asigurarea unei largi participari, noul acord ar trebui sa includa un spectru cat mai mare de modalitati, care sa permita statelor sa se angajeze in aceste reduceri. Si aici ne putem referi la politici, masuri, tinte cat mai cuprinzatoare de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera sau care sa fie concentrate pe anumite tipuri de gaze’, a spus ministrul Mediului.

Rovana Plumb a avut o intalnire bilaterala cu ministrul britanic de Stat, Michael Fallon, (Departamentul pentru Afaceri, Inovare, Aptitudini, Energie si Schimbari Climatice) la solicitarea acestuia.

Temele de discutie ale intalnirii de lucru s-au axat in principal pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si tintele ambitioase propuse de Comisia Europeana, dar si pe modalitatea in care energia din surse regenerabile poate contribui la aceste reduceri, in contextul impactului acestei abordari asupra cetatenilor.

Oficialul roman a subliniat faptul ca este foarte important de luat in calcul nivelul de suportabilitate al cetateanului privind nivelul facturilor la energie si balanta care trebuie sa existe intre locurile de munca verzi si nivelul de trai, cresterea economica si protectia mediului.

In perioada 22-23 aprilie, a avut loc la Dublin a doua sesiune de lucru a Consiliului Informal de Mediu, discutiile concentrandu-se pe Comunicarea Comisiei Europene referitoare la acordul international in domeniul schimbarilor climatice.

Forul european a adoptat, in martie 2013, un document consultativ, care lanseaza o dezbatere publica referitoare la modul in care se va elabora regimul international in domeniul schimbarilor climatice post-2020.

Comunicarea consultativa invita partile interesate sa-si exprime opiniile cu privire la noul acord, care se intentioneaza sa fie incheiat pana la sfarsitul anului 2015 si sa se aplice din 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *