Locuitorii din Sebes sunt asteptati, duminica, la urne, pentru a decide daca vor sau nu producerea unor substante cancerigene pe teritoriul localitatii, consultarea publica fiind organizata dupa ce compania Kronospan Sebes a anuntat ca vrea sa inaugureze o noua fabrica de producere a formaldehidei. Mai multi locuitori din Sebes considera ca substanta este cancerigena si vor sa se interzica fabricarea ei pe raza municipiului, transmite corespondentul Mediafax. La presiunea localnicilor, Primaria si Consiliul Local Sebes au decis sa organizeze un referendum local in care sa raspunda la intrebarea: „Sunteti de acord cu producerea substantelor chimice cancerigene pe raza municipiului Sebes?”

Prefectul de Alba, Cosmin Covaciu, a declarat ca institutia pe care o reprezinta a luat toate masurile pentru organizarea referendumului de duminica, stabilind sectiile de votare si paza acestora si tiparind buletinele de vot pentru acest scrutin. Covaciu a spus ca au fost stabilite 16 sectii de votare, au fost confectionate 80 de stampile cu inscrisul „Votat”, 16 stampile de control pentru sectiile de votare si una pentru Biroul Electoral Central Sebes. La consultarea publica sunt asteptati 25.360 de alegatori de pe raza municipiului Sebes, fiind tiparite 27.869 de buletine de vot si acelasi numar de timbre autocolante, care vor fi lipite pe actul de identitate al fiecarei persoane ce si-a exercitat votul.

Potrivit prefectului de Alba, din punct de vedere legal, referendumul de duminica este doar o consultare a populatiei si nu va avea efecte directe asupra societatii Kronospan Sebes.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here