Retea de circulatie moderna pentru biciclistii albaiulieni

Peste 50 de kilometri de pista pentru biciclisti vor fi amenajati in Alba Iulia si in zonele limitrofe orasului. Iubitorii mersului pe doua roti vor avea un traseu in santurile Cetatii Carolina, dar si pe rutele ce duc spre Ciugud, Digul Muresului, Micesti si Paclisa. Valoarea totala a proiectului este de peste 830.000 euro.piste biciclisti

Primaria Alba Iulia va organiza 12 trasee pentru biciclisti in interiorul orasului si alte patru in afara localitatii. Lucrarile vor demara in primavara si vor fi finalizate integral in 2012. In 2010 vor fi finalizate pistele din Santurile Cetatii, in lungime de aproximativ trei kilometri.

Consilierii locali au aprobat studiul de solutie privind proiectul „Retea de circulatie pentru biciclisti in municipiul Alba Iulia”. S-au stabilit modificarile ce vor fi facute in zona intersectiilor prin marcaje rutiere, semnalizare, pante de racordare intre trotuare si carosabil, precum si amenajarea unor spatii de parcare atat in zonele de domiciliu, cat si in zonele de destinatie.

Alternativa binevenita

Albaiulienii se declara incantati de faptul ca vor putea face miscare. „Abia apuc sa fie gata pistele. Sunt un fan al mersului pe bicicleta. Am vazut si in strainatate asemenea trasee si imi pare bine ca vor fi amenajate si la noi in oras”, a spus Alexandru Ivan, de 28 de ani. Emil Sufletel este un impatimit al spostului si isi doreste sa se plimbe cu bicicleta pe traseele din Cetate. „Eu merg cu bicicleta cel putin o data pe saptamana. E aglomeratie si uneori dificil in trafic. Pistele amenajate special pentru biciclisti sunt cea mai buna solutie”, a spus atletul albaiulianul in varsta de 76 de ani.

Mihai Coser, purtarorul de cuvant al primariei Alba Iulia a precizat ca se doreste crearea unor alternative pentru cetateni. „Pana in anul 2012 vor fi terminate toate traseele. Dorim sa usuram traficul si sa oferim o activitate cat mai placuta albaiulienilor”, a spus reprezentantul institutiei.

Trasee variate pentru biciclisti

In interiorul orasului vor exista 12 trasee pentru biciclisti. Primul dintre acestea va fi pe ruta Catedrala Unirii, Poarta a III – Poarta I – Strada Decebal – Parcul Eroilor – Parcul Central. Urmatorul va cuprinde zona Catedrala Unirii – Parcul Unirii – B-dul Transilvaniei – Catedrala Ortodoxa – strada Francisca – Terasa Viilor. Cel de-al treilea traseu va fi pe ruta Catedrala Unirii – Parcul Unirii – B-dul Incoronarii – strada Take Ionescu – Gara CFR. Biciclistii pot opta si pentru o plimbare pe ruta Catedrala Unirii – Parcul Unirii – strada Ioan Ratiu – Calea Motilor – Magazinul Kaufland sau Parcul Central – strada Tudor Vladimirescu – strada A. Cuza – Barabant – Magazinul Ambient. Un alt traseu va porni din Parcul Central – Piata I. C. Bratianu – B-dul Ferdinand – Gara CFR, iar un altul din Parcul Central – Magazinul Unirea – strada Marcus Aurelius – stadion Unirea – Calea Motilor. Alte piste vor fi amenajate pe strada Decebal si Bucuresti, Partos si zona fabricii Portelanul.

Biciclisti vor putea parcurge alti 33 de kilometri pe traseele exterioare municipiului, spre Ciugud, Digul Muresului, Micesti si Paclisa.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *