Retete naturiste

meniuri naturiste
Apa de zarzavat (bautura pentru sete si sanatate): zarzavatul taiat, frunze fragede de varza, coji de ou, urzici, trifoi, papadie, tot felul de plante medicinale, dar si zarzavaturi radacinoase cum ar fi cartofi. Dupa ce totul a fost bine spalat si taiat, se pun intr-un vas cu apa. Toate sarurile nutritive solubile in apa si vitaminele trec in apa. Deoarece zarzavatul nu a fost ras si nici tocat marunt, mentine proteinele, asa incat apa ramane oarecum limpede. Se pastreaza la rece. Din aceasta apa se ia zilnic si se toarna in schimb alta, pana credem ca puterea zarzavaturilor s-a terminat.

Zeama de tarate – bautura minune:5-10 linguri tarate se pun peste noapte intr-un litru de apa, apoi dimineata se strecoara. Zeama de tarate este foarte bogata in baze, ca si apa de zarzavat si este deasemenea de folos in cure de vindecare.

Bautura intaritoare: 1 pahar mare: suc de portocale sau de sfecla se amesteca cu 2 galbenusuri. Pentru sanatate, aceasta bautura poate inlocui o masa.

Lapte de migdale: 1 parte pasta de migdale si 5 parti apa calda. Se amesteca incet, se adauga miere.

Lapte de tigru: lapte crud+tot felul de adaosuri (suc de morcovi, de telina, de varza, de portocale), galbenus de ou, suc de struguri etc.

Suc vindecator: suc de varza, telina, morcovi si cartofi, cu putina apa, se face o cura de 3-4 saptamani, se bea in cantitati mici. Vindeca boli de inima, de stomac si de tot felul de alte boli, sfidand toate medicamentele.

Suc de castraveti: se amesteca cu suc de portocale sau de mere. Eventual se adauga si putina smantana.

Pasta de ridichi de uns pe paine: 1 cana branza, 1 lingura ceapa tocata marunt, 3 linguri ridiche rasa, 1 lingura drojdie de bere, 1 lingura praf de verdeata si alte mirodenii. Deasupra morcov ras.

Pasta de cereale: lapte nefiert 100g, ovaz, germeni de grau, tarate, seminte de in, seminte de susan, fructe uscate.

Crema de branza: 2 linguri branza se freaca cu lapte. Se adauga 1 lingura ulei, ceapa tocata, patrunjel (si arpagic), putina miere.

Salata de morcovi cu telina: 2 morcovi rasi, 1 bucatica telina rasa, 1 ceapa mica tocata sau 2 linguri hrean ras si mirodenii. Se amesteca, se adauga sosul dorit. Morcovii se combina bine si cu mere rase.

Salata de varza cu mere sau banane: se rade marunt o jumatate varza, se amesteca cu mere rase sau banane maruntite+lamaie. Se adauga nuci tocate si iaurt sau smantana.

Salata de varza cu miere: 2 cani de varza tocata, o jumatate cana ceapa, putina faina de nuci, sos de rosii, miere.

Salata de conopida: 1 parte conopida se desparte in buchetele foarte mici. 1 parte mere maruntite, nuci tocate, miere, sos. Se garniseste cu patrunjel.

Salata de caise(sau alt fruct in loc): 1 parte caise taiate fin in cubulete, 1 parte mere la fel maruntite, o jumatate parte telina (tulpina maruntita sau radacina razuita), putina nuca macinata, sos. Se pot servi portiile pe platou mare de salata; se garniseste cu nuci sau fructe.

Salata de sparanghel(crud): este foarte bogata in enzime si foarte sanatoasa; 1 cana sparanghel maruntit, 1 cana mere cubulete mici, o jumatate cana ceapa, 1 lingura patrunjel tocat, migdale praf sau maruntite si sos. Se garniseste cu sparanghel intreg sau felii de mere.

Salata de rosii: rosii, putina ceapa, ardei verde si telina, se maruntesc la fel si se prepara cu un sos din smantana acra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *