Retrocedarea a 3,7 hectare din Parcul Plumbuita, respinsa de Curtea de Apel Bucuresti

Retrocedarea a 3,7 hectare din Parcul Plumbuita, respinsa de Curtea de Apel Bucuresti
Retrocedarea a 3,7 hectare din Parcul Plumbuita, respinsa de Curtea de Apel Bucuresti

Retrocedarea unui teren in suprafata de 3,7 hectare aflat in Parcul Plumbuita a fost respinsa printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, vineri, dupa ce, in anul 2007, instanta a dispus restituirea in natura a acestui teren, anunta Primaria Sectorului 2.

Potrivit sursei citate,decizia Curtii de Apel Bucuresti de vineri este definitiva, dar nu irevocabila, putand fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Reprezentantii administratiei publice a Sectorului 2 au mai aratat ca, incepand cu anul 1999, a fost promovata pe rolul instantelor de judecata actiunea formulata de Barbulescu Constantin si continuata de succesorii acestuia – Teodora Barbulescu, Anca Maria Hanganu si Rodica Eugenia Coroi -, vizand restituirea unei suprafete de sase hectare de teren, situata in incinta Parcului Plumbuita, in contradictoriu cu Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Ulterior, au fost introduse in cauza si alte institutii, respectiv Administratia Domeniului Public Sector 2 si statul roman prin Ministerul Finantelor, iar actiunea a fost restransa la suprafata de 37.282,16 de metri patrati, precizeaza sursa citata.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 2, in 2007, prin Decizia civila nr. 339 din 15 mai 2007 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul nr. 39012/2/2005 s-a dispus restituirea in natura catre mostenitorii lui Barbulescu Constantin, a unei suprafete de teren de 3,728 de hectare in Parcul Plumbuita.

„Analizand actele transmise, inclusiv expertiza de identificare efectuata in dosar, precum si documentele existente in evidenta Serviciului Cadastru Fond Funciar al Primariei Sectorului 2 Bucuresti, am constatat ca terenul restituit a fost (partial) gresit identificat, o parte din terenul restituit apartinand altor persoane. De asemenea, au fost identificate o serie de documente ce atestau ca intreaga suprafata de teren a facut obiectul unei exproprieri pentru cauza de utilitate publica inca din anul 1943”, arata reprezentantii PS2.

In acest context, Primaria Sectorului 2 a formulat cerere de interventie in interesul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si Administratiei Domeniului Public, fiind comunicate si actele ce demonstreaza amplasamentul gresit al terenului restituit de catre instanta de apel, precum si documente ce atestau existenta titlului legal al statului asupra terenului restituit.

Primaria Sectorului 2 a depus la dosar o copie de pe Monitorul Oficial in care a fost publicata Legea 708/27 octombrie 1943, privind declararea de utilitatea publica a terenului in discutie, fiind inserata mentiunea ca terenul din jurul Manastirii Plumbuita, perimetru ce include proprietatea reclamantilor, se va transforma intr-un parc natural, platindu-se si costul exproprierilor, mai precizeaza sursa citata.

Totadata, din compararea actelor de proprietate si analiza planurilor vechi de delimitare a amplasamentelor, reprezentantii administratiei publice de sector au constatat ca amplasamentul real al proprietatii reclamantilor – mostenitorii lui C. Barbulescu, se afla partial sub apele Lacului Plumbuita si in zona de protectie a lacului si partial in zona afectata de investitii pentru cauza de utilitate publica – Parcul Plumbuita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *