In perioada 21 – 23 septembrie a.c., Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor participa la Reuniunea la nivel inalt a Adunarii Generale ONU drept contributie la Anul International al Biodiversitatii, care are loc la New-York.

Miercuri, 22 septembrie, ministrul Laszlo Borbely va sustine o interventie nationala in cadrul panelului tematic al reuniunii la nivel inalt cu privire la biodiversitate „The way forward in achieving the three objectives of the CBD, and the internationally agreed biodiversity goals and targets”.

Joi, 23 septembrie, Laszlo Borbely va prezida prima intalnire a Biroului CSD 19. Ministrul Mediului si Padurilor detine, din luna mai 2010, pentru un an, functia de presedinte al celei de a 19-a Sesiuni a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Durabila (CSD19).

Aceasta Comisie reprezinta principalul forum de discutie al ONU pe subiecte de dezvoltare durabila si functioneaza ca organism subsidiar al Consiliului Economic si Social al ONU.

Comisia ONU pentru Dezvoltare Durabila fost infiintata in 1992, in urma unei decizii a Conferintei ONU pentru Mediu si Dezvoltare, care a avut loc in acelasi an, la Rio de Janeiro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here