Rezidurile de pesticide din legume si fructe, verificate

Rezidurile de pesticide din legume si fructe, verificate
Rezidurile de pesticide din legume si fructe, verificate
Rezidurile de pesticide din legume si fructe, verificate

Au fost prelevate 30 de probe de la legume si fructe din productie interna.

Inspectorii politiei fitosanitare din cadrul Directiei pentru Agricultura Bihor au prelevat de pe raza judetului Bihor un numar de 30 probe din grupa legume si fructe din productie interna, (pepeni galbeni, pepeni verzi, usturoi, prune, ciuperci, ceapa verde, ridichi, salata verde, grau, orzoiaca, porumb, mazare verde, dovlecel, tomate, fasole verde, caise, ardei, cirese, vinete, pere) pentru monitorizarea reziduurilor de pesticide.
Prelevarea s-a facut conform notei MADR nr. 159304/31.01.2014, in concordanta cu Regulamentul Comunitatii Europene nr. 396/2005 si a Planului National de Monitorizare a reziduurilor de pesticide in fructe, legume si cereale.

Probe prelevate de la producatori agricoli, piete, supermarketuri, acestea fiind trimise pentru analiza la Laboratorul Zonal pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide in Plante si Produse Vegetale Mures. „Analiza s-a realizat pentru un numar de 26 de substante active din produsele de protectia plantelor utilizate in tratamentele fitosanitare cu ajutorul unei metode multireziduale”, a precizat Nicolae Hodisan, directorul Directiei pentru Agricultura Bihor. Pana la sfarsitul anului 2014, conform Planului National de Monitorizare aprobat de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si remis in teritoriu, in judetul Bihor se vor mai preleva si alte probe (fructe, legume si cereale) din productia autohtona, cheltuielile fiind suportate din bugetul Ministerului Agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *