Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile.portocale si mandarine

Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara – EFSA, citat de AFP, informeaza Mediafax.

Studiul indica faptul ca 3,5% dintre esantioane prezentau urme de pesticide care depasesc limitele maxime de reziduuri (MRL) autorizate.

Pentru realizarea studiului, au fost analizate 11.000 de esantioane din noua productii diferite (portocale, mandarine, pere, cartofi, morcovi, castraveti, spanac, fasole si orez) provenite din cele 27 de state membre, Islanda si Norvegia. Depasirea limitelor a fost inregistrata la esantioane de spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *