Rezistenta la antibiotice si consumul carnii de pui

Rezistenta la antibiotice si consumul carnii de pui
Rezistenta la antibiotice si consumul carnii de pui

Recent au fost date publicitatii rezultatele celui dintai studiu care isi propune sa descopere proportia cazurilor de infectare cu ESBL (extended spectrum beta lactamase) E.coli si decesele cauzate de consumul de carne de pui provenit din ferme unde se utilizeaza antibioticele de tip cephalosporin.

Potrivit unui nou studiu, infectiile cu ESBL E.coli, asociate cu consumul de carne de pui, reprezinta pentru sistemul medical din Marea Britanie cheltuieli cu tratamentele echivalente cu 12.500 de zile de spitalizare. La nivelul intregii Uniuni Europene se inregistreaza anual aproximativ 8.500 de infectii sanguine, iar peste 1.500 de europeni mor din cauze care au legatura cu consumul de carne de pui.
Rezistenta tulpinii de ESBL E.coli este cauzata de antibioticele cunoscute drept cephalosporin de a treia si a patra generatie. Medicamente sunt utilizate atat in ferme cat si in spitale, ceea ce a facut dificil pentru cercetatori sa stabileasca gradul de responsabilitate al fiecarui sector.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *