World Vision Romania si Asociatia Grupul de actiune locala „Stefan cel Mare” sustin dezvoltarea rurala

250 de miliarde de dolari pentru monitorizarea obiectivelor de dezvoltare durabil? ale ONU
World Vision Romania si Asociatia Grupul de actiune locala „Stefan cel Mare” sustin dezvoltarea rurala

Organizatia World Vision Romania si Asociatia Grupul de actiune locala „Stefan cel Mare” au organizat joi, 22 noiembrie, conferinta „Rolul parteneriatului in dezvoltarea rurala”. La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor judetene din Iasi, membri ai Grupului de actiune locala „Stefan cel Mare”, reprezentanti World Vision Romania, reprezentanti media etc.

In cadrul evenimentului, World Vision Romania a prezentat modelul de parteneriat care a stat la baza programului de dezvoltare comunitara „Ajutati copiii sa spere”, a lansat „Ghidul de dezvoltare comunitara” si, alaturi de reprezentanti ai comunitatilor membre, a lansat Grupul de Actiune Locala (GAL) „Stefan cel Mare”.

„Programul Ajutati copiii sa spere a fost un program de dezvoltare comunitara care a promovat dezvoltarea durabila a comunitatii, imbunatatirea calitatii vietii in concordanta cu aspiratiile membrilor comunitatii, prin intarirea capacitatii membrilor comunitatii si a institutiilor comunitare, administrarea mai eficienta a resurselor, actionand in parteneriat cu membrii comunitatii.

Succesul programului de dezvoltare comunitara din Iasi ne-a inspirat dorinta de a impartasi experienta acumulata, pasii urmati, metodele de lucru, nereusitele inregistrate, in vederea replicarii proiectului si in alte comunitati de catre diversi actori publici sau privati.

Ghid vine in sprijinul profesionistilor care doresc sa implementeze programe de dezvoltare comunitara in zone rurale ale tarii, prin prezentarea tipologiei proiectelor implementate, a metodelor de dezvoltare si implementare a proiectelor in comunitatile rurale, a modului de stabilire a parteneriatelor cu autoritatile locale, a metodelor de crestere a participarii cetatenesti in luarea deciziilor privind comunitatea, metode pentru asigurarea durabilitatii si continuitatii proiectelor”, a declarat Magda Camanaru, manager zonal World Vision Romania – Biroul Zonal Iasi&Vaslui.

Ghidul poate constitui un bun material de invatare pentru actorii locali care, printr-un proces de dezvoltare „de jos in sus“, pot contribui la sau initia actiuni de dezvoltare in beneficiul comunitatilor. Imbinarea experientei practice a World Vision Romania in procesul de implementare a programului de dezvoltare comunitara din Iasi, cu referinte bibliografice si clarificari teoretice conceptuale, va permite intelegerea aprofundata a pasilor pentru implementarea unor astfel de programe dar si a dificultatilor care pot sa apara in derularea lor, daca parcurgerea etapelor de implementare nu este riguros respectata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *