Romania, din nou in atentia presei straine pentru tratamentul aplicat cainilor maidanezi

0
4
Romania, din nou in atentia presei straine, pentru tratamentul aplicat cainilor maidanezi
Romania, din nou in atentia presei straine, pentru tratamentul aplicat cainilor maidanezi

Romania, din nou in atentia jurnalistilor straini! De data aceasta suntem acuzati pentru relele tratamente la care i-am supune pe cainii maidanezi. Cathy Kangas, o membra de varf a unei organizatii pentru protectia animalelor din SUA si o colaboratoare a Huffington Post scrie pe site-ul cotidianului ca restul state europene ar trebui sa intervina pentru a salva maidanezii romani.
In articolul publicat online, Cathy Kangas scrie ca autoritatile romane sunt complet dezinteresate de situatia cainilor maidanezi. Femeia a vizitat Romania si a lucrat cu mai multe ONG-uri locale si afirma ca a gasit conditii „de cosmar” in adaposturile pentru animale.

„Rezultatul tuturor masurilor adoptate in ultimii ani este un sistem de adaposturi arhipline. Aceste adaposturi s-au transformat in adevarate tabere ale mortii pentru sute de caini, iar multi dintre ei sunt infometati sau sufera de diverse boli.”

Kangas mai scrie ca problema maidanezilor din Romania s-ar datora lui Nicolae Ceausescu si campaniei sale de stramutare a populatiei de la sate la oras. Femeia face o pledoarie pentru interventia iubitorilor de animale din afara tarii noastre.

„Nu asa ar trebui sa isi trateze animalele o tara civilizata. Din pacate, petitiile adresate oficialilor corupti sau ignoranti nu au reusit sa faca nicio diferenta de-a lungul timpului. Iar comunitatea europeana nu ar trebui sa stea departe si sa refuze sa salveze aceste biete animale.”…a conchis Cathy Kangas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here