Romania si Ungaria vor fi legate printr-o pista turistica de biciclete

    România ?i Ungaria vor fi legate printr-o pist? turistic? de biciclete
    Romania si Ungaria vor fi legate printr-o pista turistica de biciclete
    Romania si Ungaria vor fi legate printr-o pista turistica de biciclete

    Ungaria si Romania vor fi unite printr-o pista de biciclete care se va realiza pe un traseu de aproape 80 de kilometri, prin mai multe localitati. Este vorba despre proiectul „Proiectare pista turistica de biciclete in Valea Crisurilor”.

    Cum intocmirea proiectului a ajuns la final, in localitatea aradeana Zerind a avut loc prezentarea lui, la care au participat toti actorii implicati in realizarea lui, dar si primari din zona si alti invitati. Proiectul a fost implementat de Asociatia „Körösök Völgye Natúrpark” („Parcul Natural Valea Crisurilor”), in calitate de lider de proiect, si Comuna Zerind, din judetul Arad, in calitate de partener. Proiectul a vizat proiectarea unui traseu de 74,5 kilometri, prin localitatile Köröstarcsa, Mezőberény, Békés, Békéscsaba, Doboz, Gyula (Ungaria), Iermata Neagra, Zerind, Avram Iancu, Vanatori si Satu Nou (Romania). Valoarea totala a proiectului este de 344 113 de euro, din care cofinantarea partenerilor este de 5%, respectiv 2%. Acesta a fost implementat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) si este finantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, completat de cofinantarea nationala a celor doua state membre participante in program, Ungaria si Romania. Obiectivul general al Programului este de a apropria actori economici, persoane si comunitati, cu scopul de a exploata mai eficient oportunitatile oferite de dezvoltarea comuna a zonei de frontiera.

    Traseul pistei va cuprinde cele mai frumoase zone din cele doua tari, pentru ca astfel cei care doresc sa faca miscare sa aiba ce admira. „Asteptam ca pista sa fie finalizata sa putem folosi bicicleta fara sa ne fie teama de masinile din trafic. Am inteles ca s-a urmarit ca treseul sa fie pe drumuri mai putin circulate si cu peisaje frumoase pentru a atrage cat mai multi turisti”, spune Liviu Rus.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *