Romania va aloca, in urmatorii ani, circa 300 milioane euro pentru zona biodiversitatii

O campanie de informare privind protejarea biodiversităţii se va desfăşura în Moldova
Romania va aloca, in urmatorii ani, circa 300 milioane euro pentru zona biodiversitatii
Romania va aloca, in urmatorii ani, circa 300 milioane euro pentru zona biodiversitatii

Tara noastra va aloca, in urmatorii ani, circa 300 milioane euro pentru zona biodiversitatii, a declarat ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, la Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani, organizata, in acest sfarsit de saptamana, in localitatea Harghita Bai, potrivit unui comunicat trimis redactiei.

Domnia sa a explicat: „Pentru urmatorii ani, ne-am propus sa intarim capacitatea celor care lucreaza in parcuri nationale, astfel incat sa isi poata duce activitatea la bun sfarsit. In ceea ce priveste siguranta in aceste parcuri nationale, zona dumneavoastra de expertiza, cred ca ar trebui sa deschideti un dialog cu toti partenerii, in vederea definirii necesitatilor pentru urmatorii 7 ani. (…) Pentru urmatorii ani, vor fi alocate circa 200-300 milioane euro pentru zona biodiversitatii”.

Demnitarul a prezentat si oportunitatile Programului National de Reinnoire a Parcului Auto.

„Stiu ca aveti probleme cu parcul auto. Dupa sarbatorile de Pasti, va demara programul Rabla pentru institutii publice. Este, in prezent, singura parghie legala prin care institutiile isi pot achizitiona masini noi, performante. Stiu ca dumneavoastra aveti nevoie de vehicule speciale, pentru interventii, si ar trebui sa definiti acest necesar”, a mai spus ministrul Mediului.

Alt subiect de discutie a fost necesitatea stabilirii unui regulament de siguranta pe partiile de schi. In prezent, din cauza lipsei acestuia, in urma accidentelor de schi, atat politia, cat si asiguratorii trateaza un astfel de caz ca pe orice alt accident din oras sau de pe sosea, sustin salvatorii montani,

Participantii au propus excluderea traseelor turistice din fondurile de vanatoare, precum si reducerea infractionalitatii in zona silvica.
„Suntem ultima tara din Europa care inca permite ca pe munte sa se mearga cu masini, cu motociclete sau cu ATV-uri. Nu se tine cont ca este vorba de parcuri nationale sau situri Natura 2000. Vegetatia in zona alpina este distrusa sistematic de convoaie intregi de masini sau motociclete din toata Europa”, au spus participantii la intalnirea cu ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *