ROMRECYCLING a deschis inca trei puncte de colectare a deseurilor

romrecyclingUna dintre cele mai puternice companii din Romania specializate in colectarea, procesarea, reciclarea si valorificarea deseurilor, ROMRECYCLING a deschis recent inca trei puncte de colectare a deseurilor metalice feroase, neferoase si nemetalice, hartie si plastic, la Buzau, Chitila, respectiv Constanta, alaturi de cele cinci deja existente.

– Noile puncte de colectare au fost realizate in urma unei investitii de tip green field -, spune Bogdan Popoiu, director general al Romrecycling, – de aproximativ 1,5 milioane euro pentru cel din Buzau, respectiv 1 milion de euro pentru cel din Chitila, si vin sa completeze la nivelul acestor zone activitatea pe care ROMRECYCLING o desfasoara de 12 ani in unitatile din Bucuresti (Jilava si Berceni), Sibiu, Brasov si Alexandria. –

Investitia aferenta punctului de lucru din Buzau, situat pe Soseaua Pogoanele, a presupus achizitionarea unei suprafete de peste 15.000 mp si construirea unei hale de productie cu o suprafata de 700 mp, precum si birouri ultra-moderne, sisteme de supraveghere video si cantar electronic de mare tonaj (60 tone). Punctul de lucru este dotat cu utilaj greifer (macara speciala pentru incarcarea si descarcarea deseurilor feroase si neferoase), autocamioane cu remorca specializate, containere metalice pentru deseuri si gama completa de echipamente si utilaje necesare desfasurarii activitatii in conditii optime. Bogdan Popoiu estimeaza pentru perioada imediat urmatoare un rulaj de aproximativ 2000 tone/luna deseuri feroase si circa 300 tone/luna deseuri neferoase, ceea ce inseamna cu aproximatie o treime din piata zonala, urmand ca intr-o etapa viitoare sa adauge si celelalte tipuri de deseuri procesate la nivel de companie, respectiv acumulatori, hartie, plastic.

De dotari asemanatoare beneficiaza si unitatea din Chitila, situata pe Soseaua de centura a Bucurestiului, pe o suprafata de 12.000 mp. Pentru acest nou punct de lucru Bogdan Popoiu prevede un rulaj de circa 3000 tone/luna deseuri feroase. Si in cazul acestuia, intr-o etapa viitoare compania va adauga si celelalte tipuri de deseuri procesate la nivel de companie, respectiv acumulatori, hartie, plastic.

– Ca noutate, una din realizarile de anul acesta este deschiderea unui punct de lucru in Constanta -, adauga directorul general ROMRECYCLING, – unde compania va rula circa 10-15.000 tone de fier pe luna, marfa destinata exportului. Constanta constituie astfel o alternativa la contractele pe care le avem cu marile combinate siderurgice din Romania. –

Prin deschiderea celor trei unitati, Bogdan Popoiu a creat in aceasta perioada 10 noi locuri de munca pentru Buzau, tot 10, pentru Chitila si inca 7, pentru Constanta. Angajatii sunt locuitori ai acestor zone si fac parte dintr-un sistem administrativ organizatoric unitar, pe care ROMRECYCLING l-a implementat in toate celelalte puncte de colectare pe care le detine.

ROMRECYCLING detine certificarile ISO 9001:2001, ISO 14001 si QHSAS 18001, care garanteaza implementarea in punctele de lucru de la Buzau, Chitila si Constanta a acelorasi proceduri stricte de management al calitatii, protectia muncii si de mediu existente la nivelul intregului grup.

ROMRECYCLING este una dintre cele mai puternice companii din Romania specializate in colectarea, procesarea, reciclarea si valorificarea deseurilor metalice feroase, neferoase si nemetalice, detine in prezent sapte centre de colectare, continua sa se dezvolte si are in proiect deschiderea altor doua puncte de lucru in viitorul apropiat. Compania investeste constant in cele mai recente tehnici si tehnologii din domeniu – detine, de pilda, shredder-ul cu cea mai mare capacitate din tara, de 2000 cp, un sistem de dezasamblare si maruntire a deseurilor feroase. ROMRECYCLING are o cifra de afaceri de 125 de milioane de euro si, in medie, peste 230.000 de tone de deseuri colectate pe an. Compania a fost infiintata in 1997 de grupul multinational Trafigura, proprietar a peste 30 de companii specializate in SUA, China, Japonia, Australia, Africa, Europa (Rusia, Finlanda, Franta, Ungaria, Turcia) etc. si in prezent este membra a grupului francez Ecore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *