RoRec colecteaza deseurile electrice si electronice din 20 de localitati

0
15

Campania de colectare a DEEE-urilor va avea loc sambata, 28 august, in judetele Hunedoara, Prahova si Teleorman.

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec se va afla in acest week-end intr-o ampla actiune de mediu, in judetele Hunedoara, Prahova si Teleorman.

Sambata, 28 august, se vor derula mai multe actiuni de informare, constientizare si colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE), alaturi de diferiti parteneri, in 20 de localitati din cele trei judete.

Astfel, in judetul Hunedoara, campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, se va desfasura in municipiul Orastie, in orasele Simeria si Geoagiu si in satele apartinatoare acestora, cu sprijinul primariilor din aceste localitati.

In judetul Prahova, sub acelasi indemn, locuitorii din Campina, Banesti, Brebu, Cornu si Poiana Campina, precum si cei din satele alaturate, sunt asteptati la o ampla actiune de colectare, la invitatia primariilor locale si a Asociatiei RoRec.

La Alexandria, in judetul Teleorman, feriti de caldura, sub cupola „Umbrelei Verzi”, cetatenii au acum ocazia sa lupte pentru ca orasul lor sa devina „Capitala verde a Romaniei”. In cadrul campaniei derulate de Tuborg Romania, va avea loc o noua actiune de colectare DEEE, timp de trei zile, de vineri pana duminica.

Toti cetatenii ce vor depune aparate vechi sau uzate in cadrul celor trei actiuni vor putea participa la tombole cu premii oferite de partenerii asociatiei: Arctic, Beko, Flanco, Livoli, Ronor, Whirlpool si Tuborg.

„Prin aceste actiuni continuam sustinut eforturile noastre de informare si constientizare a publicului cu privire la importanta colectarii selective si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice. Aceste aparate contin substante toxice periculoase, ce reprezinta o reala amenintare pentru mediul inconjurator. Colectarea corecta a acestor deseuri este un prim demers pentru a realiza ca mediul este o valoare pe care trebuie sa o protejam si este un exercitiu de atitudine civica, ecologica”, a spus Liviu Popeneciu, presedinte Asociatia RoRec.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here