„Sa fim prieteni cu natura“: Proiect de 5.000 de dolari lansat in cinci biblioteci din judet

„S? fim prieteni cu natura“: Proiect de 5.000 de dolari lansat în cinci biblioteci din jude?
„Sa fim prieteni cu natura“: Proiect de 5.000 de dolari lansat in cinci biblioteci din judet
„Sa fim prieteni cu natura“: Proiect de 5.000 de dolari lansat in cinci biblioteci din judet

Biblioteca „G. T. Kirileanu“ a castigat o finantare externa nereambursabila. Fundatia IREX Romania a anuntat zilele trecute castigatorii ultimei serii de proiecte, iar institutia nemteana este una din cele patru bi-blioteci din tara care va primi finantare in valoare de 5.000 de dolari.

Proiectul castigator, intitulat „Sa fim prieteni cu natura“, a fost realizat in cadrul Serviciului Informatizare si are ca obiectiv educarea aplicata a tinerilor in spiritul turismului montan ecologic.

Proiectul ofera in primul rand adolescentilor, dar si beneficiarilor indirecti (alte categorii de varsta si ocupatie), o solutie benefica de petrecere a timpului liber. Coordonat de echipa Bibliotecii Judetene, in parteneriat cu bibliotecile publice din Bicaz, Bicaz-Chei, Tarcau si Tazlau, proiectul implica si grupuri de elevi de la Liceul Teoretic Bicaz, Liceul Tehnologic Economic Piatra-Neamt, scolile din Bicaz-Chei, Tarcau si Tazlau. In felul acesta, participantii directi la activitatile proiectului vor fi 125 de elevi cu varsta intre 13 si 19 ani, patru bibliotecari din institutiile partenere, cinci profesori din scolile si liceele partenere, precum si echipa de proiect a Bibliotecii Judetene „G. T. Kirileanu“ Neamt.

Durata de implementare a proiectului este de trei luni, iar bibliotecile partenere vor contribui la proiect cu echipamente, spatii si resurse umane.

Proiectul va incepe cu desfasurarea a cinci workshopuri (cate unul in fiecare localitate) bibliotecarul-formator de la Biblioteca Judeteana urmand a instrui minimum 25 de elevi in cadrul fiecarui atelier de lucru. Proiectul include: cursul de formare a cinci bibliotecari, cinci profesori si 10 elevi in utilizarea camerelor video achizitionate prin proiect si a programului Windows Movie Maker, efectuarea unor drumetii pe diferite trasee alese de elevi si profesori, realizarea si editarea unor filme de scurt metraj cu titlul „O zi de drumetie“ si publicarea lor online, pentru a fi votate si premiate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *