Salata de cherhana cu 6 E-uri, multa sare si afumatura

Combinatia de aditivi alimentari cu ingrediente afumate este extrem de nociva pentru consumatori.
salata cu aditivi
Salata de cherhana Neomar are in compozitie file de hering afumat, maioneza, a carei compozitie nu este specificata, castraveti, masline, ulei, a carui sursa botanica nu este specificata, zahar ascuns, sare si o intreaga gama de aditivi alimentari. Avind in vedere ca nu este precizata compozitia maionezei, este posibil ca printre ingrediente sa se numere si alti aditivi alimentari. Dintre E-urile utilizate, cel mai periculos este benzoatul de sodiu, care este cancerigen. De asemenea, cele trei gume folosite – E415, E412, E417 – pot provoca afectiuni ale tractusului digestiv.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne spune ca densitatea energetica este foarte ridicata, dupa cum rezulta din materia prima folosita. Mai mult, specialistul atrage atentia asupra faptului ca alimentele afumate nu sint recomandate din cauza contaminarii acestora cu hidrocarburi policiclice aromate cancerigene.

Produsul analizat nu este indicat copiilor, adolescentilor, supraponderalilor, obezilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, persoanelor cu afectiuni hepatorenale, cardio si cerebrovasculare, neurodegenerative, celor cu cancer, astmaticilor, celor cu afectiuni dermatologice, inclusiv celulita, persoanelor cu osteoporoza, celor cu maladii ale tubului digestiv, cu status proinflamator sistemic si sindrom metabolic, diabeticilor, celor cu dislipidemie, hiperuricemie (guta). Persoanele cu alergie la proteina de ou vor testa produsul inainte de a-l consuma.

Ingrediente: maioneza, file hering afumat 25%, castraveti 25%, masline 10%, ulei rafinat vegetal, apa, zahar, otet, sare, conservanti (benzoat de sodiu E211, sorbat de potasiu E202), stabilizatori (praf de galbenus de ou, guma guar E412, guma xanthan E415, guma tara E417, fosfat de calciu E341).

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *