Salata de icre cu sase aditivi

Salata de icre de stiuca Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de natura vegetala. Icrele au o pondere foarte mica in produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari.salata de icre

Pentru ca produsul analizat sa aiba o consistenta potrivita, au fost folositi doi gelifianti – guma xanthan si guma guar. E415 poate interfera cu absorbtia lipidelor si a sarurilor minerale, iar E412 poate provoca balonari, greata, crampe, astm, alergii si eczeme. De asemenea, a fost folosit un conservant periculos pentru sanatate, care poate produce mutatii la nivelul ADN-ului, dupa cum au aratat studii recente. E316 nu a fost inca evaluat complet, de aceea nu este recomandat pentru consum.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca produsul analizat are o valoare energetica mare, nefiind recomandat supraponderalilor si obezilor. De asemenea, in urma analizei ingredientelor, specialistul ne spune ca salata de icre de stiuca Negro 2000 nu este indicata copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, suferinzilor de maladii cerebro- si cardiovasculare, hipertensivilor, suferinzilor de dislipidemie, de boli hepato-renale, celor cu afectiuni ale pielii, alergicilor, astmaticilor, suferinzilor de maladii neurodegenerative, suferinzilor de hiperuricemie (guta), celor cu cancer.

Eticheta
Salata de icre de stiuca Negro 2000. Ulei vegetal, apa carbogazoasa, icre sarate stiuca min. 6%, icre sarate tarama min. 4%, gelifiant guma xanthan E415, guma guar E412, conservant: benzoat de natriu E211, acid sorbic E200, acidifiant: acid citric E330, antioxidant: E316 erithorbat de sodiu.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *