Sanatate si frumusete cu ajutorul plantelor

Sanatate si frumusete cu ajutorul plantelor

Sanatate si frumusete cu ajutorul plantelor

* problemele de sanatate tot mai multe si mai grave ii determina pe bolnavi sa combine tratamentele medicamentoase cu cele din natura * foarte multi ne-au cerut sugestii pentru diferite probleme * ca de fiecare data, nu au lipsit intrebarile legate de frumusete

Castanul ajuta tenurile cuperotice

Una dintre problemele cu care medicii dermatologi se intalnesc este cuperoza, afectiune destul de inestetica si pentru care doamnele aloca destul de mult timp in tratarea ei. Alaturi de tratamentul alopat se pot folosi si remedii naturiste. Chiar daca pare ciudat ca vine de la un copac „tepos”, castanul poate fi de ajutor. Recomandarilevin din partea continutului bogat in substante care actioneaza asupra vaselor de sange, asupra sistemului nervos si celui muscular. Extrasul din castane salbatice ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine, fiind folosit in produsele cosmetice destinate ingrijirii tenului sensibil si a celui afectat de cuperoza, cu vinisoare rosii vizibile. In medicina populara exista chiar un leac inca folosit. Castanele curatate de coaja se fierb, apoi se paseaza si se amesteca, in proportii egale, cu grasime. Apoi, crema rezultata se aplica pe piele.

Rochita randunicii, laxativ natural

O cunoasteti foarte bine pentru florile ei albe ori rozalii, cu parfum suav. Volbura, sau rochita-randunicii, asa dupa cum mai este cunoscuta, este o planta comuna ce creste prin terenurile lucrate, gradini si pe langa drumuri. Pentru cine nu stie, este unul dintre cele mai puternice laxative naturale, asa ca puteti conta pe sprijinul ei. In plus, sporeste cantitatea de bila si ajuta la contractia colecistului, putand fi folosita cu incredere si de catre persoanele care au afectiuni biliare. In general se recomanda tinctura pe care o putem prepara in casa, dar o gasim si in magazinele specializate. Avem nevoie de 25 g planta uscata, care se pun in 120 ml de alcool. Se lasa la macerat 12 zile, apoi se poate consuma, doza fiind de 2-3 linguri pe zi. Volbura este un ajutor foarte bun si in tratarea furunculelor. In acest caz, preparatul se aplica extern.

Armurariul, prietenul de nadejde al ficatului

Cine ar fi crezut ca un scaiete banal ne poate ajuta atunci cand avem probleme cu ficatul? Armurariul este una dintre cele mai folosite plante medicinale din lume. Semintele sale contin silimarina, o substanta foarte benefica pentru ficat. Armurariul este unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afectiunilor hepatice, tot mai multe in ultima perioada. Ceaiul de armurariu este foarte indicat persoanelor care muncesc in medii toxice si ar fi bine sa fie consumat zilnic. Ceaiul se prepara usor. Avem nevoie de seminte, pe care le macinam. Pulberea se lasa la inmuiat intr-o ceasca plina cu apa, de seara pana dimineata. Se filtreaza, maceratul se pune deoparte, iar pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa fierbinte 20 minute. Se lasa la racit, apoi se combina cele doua extracte. Din amestecul rezultat se beau trei cani pe zi. Pulberea de seminte poate fi si inghitita, cam trei lingurite pe zi.

Sucul de rosii calmeaza arsurile solare

Oricat de multe sfaturi ar da medicii pentru persoanele care vor sa mearga la plaja tot nu sunt suficiente. In ultimii ani sunt tot mai multe explozii solare, de care ar fi bine sa ne protejam. Exista suficiente creme pe piata, care totusi trebuie alese cu grija, in functie de fiecare tip de ten. Si daca totusi aveti probleme cu arsurile solare, un remediu naturist foarte la indemana este sucul de rosii. Evident, vorbim despre arsuri usoare, care nu necesita consult medical. Se amesteca sucul de rosii cu un patratel de unt, iar crema se intinde peste zonele afectate. Dupa maximum o jumatate de ora se clateste cu ceai de musetel.

Baile de fan alunga depresia

Ati fost vreodata la cosit? Sau macar ati asistat la acest procedeu? Daca nu, nu-i timpul pierdut, iar recomandare nu este neaparat pentru a mai face miscare in natura, ci si pentru a beneficia de toate proprietatile plantelor. Fanul este un amestec de plante, care cresc pe pajisti, foarte bun in terapiile naturiste. Imediat ce fanul s-a uscat trebuie cernut. Astfel putem aduna flori, seminte si frunze ale plantelor medicinale care cresc impreuna cu iarba, iar amestecul poate fi folosit in ameliorarea multor afectiuni. Persoanelor care au probleme cu sistemul nervos periferic ori cu cel muscular li se recomanda baile generale calde, cu o durata de o jumatate de ora. Foarte recomandate sunt si pentru persoanele depresive, cu nevroze ori cu insomnii. Oamenii satului inca obisnuiesc sa doarma in fan pentru a a-si spori vitalitatea.

De retinut!

Tratamentele fitoterapeutice vin in completarea celor alopate. Persoanele care ne-au adresat intrebari pot folosi retetele doar dupa ce au discutat cu medicul specialist, care le-a stabilit si un diagnostic. Este adevarat ca medicina naturista are girul timpului si efectele ei benefice se cunosc, dar nu trebuie ignorat sfatul medicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *