Sapte tone de vechituri, stranse de la gorjeni

Gorjenii de la orase au ramas fara electrocasnicele vechi, in urma actiunii „Marea debarasare”, organizata de Agentia pentru Protectia Mediului, in colaborare cu autoritatile locale.
Gorjenii din mediul urban au fost receptivi la actiunea „Marea debarasare”, in urma careia au fost colectate aproape sapte tone de electronice si electrocasnice uzate. Operatiunea de strangere a aparaturii vechi s-a desfasurat in cinci orase si doua municipii: Bumbesti-Jiu, Targu Carbunesti, Novaci, Turceni, Rovinari, Targu Jiu si Motru. Actiunea a fost coordonata de Agentia pentru Protectia Mediului Gorj si a beneficiat de sustinerea directiilor de servicii comunale din cadrul celor sapte primarii. Electrocasnicele vechi au fost transportate la depozitul din Targu Jiu.

„Recolta” bogata

Gheorghe Fometescu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj, a declarat ca „Marea debarasare” a reprezentat un succes la nivelul judetului: „Ca si data trecuta, oamenii s-au bucurat ca pot scapa de obiectele inutile.

In municipiul Targu Jiu s-au strans peste sase tone de deseuri, iar la Motru, in jur de 600 de kilograme. Suntem incantati ca oamenii au colaborat cu noi pentru a duce la bun sfarsit aceasta actiune. Este foarte bine ca debarasarea a avut loc inainte de Paste, cand toata lumea face curat”.

Diplome de merit

Primarii din cele sapte orase implicate in campania de debarasare de obiectele vechi din gospodarii vor fi premiati de Agentia pentru Protectia Mediului. Edilii vor primi cate o diploma de participare la actiune si buna colaborare. Dupa cum a afirmat Gheorghe Fometescu, colectarea deseurilor din casele gorjenilor va continua. In ultima sambata a fiecarei luni, inspectorii de mediu, impreuna cu autoritatile si societatile specializate, vor merge in judet, pentru a prelua obiectele vechi. Daca pana acum „Marea debarasare” a vizat numai localitatile din mediul urban, in perioada urmatoare, Agentia pentru Protectia Mediului va organiza operatiuni de colectare si in mediul rural: „Acolo sunt cele mai multe deseuri si toti am dus la tara ceea ce nu ne-a mai folosit prin apartamente. Speram sa colaboram la fel de bine cu cetatenii”, a mentionat Fometescu.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *