Sarea de bucatarie

Sarea marina se compune din aproximativ 100 elemente.
sare
Sarea de bucatarie numai din 2. una dintre acestea este otrava, care in concentratia din sarea de bucatarie este asa de daunatoare incat, cu un pahar de solutie concentrata de sare de bucatarie, cineva isi poate lua viata. Cine nu a auzit ca bolnavilor li se prescrie regim fara sare sau sarac in sare? Daca sarea este daunatoare pentru un bolnav, tot asa este si pentru un om sanatos, pentru ca ceea ce trebuie interzis a pricinuit boala sau a contribuit la aparitia ei.

S-a constatat ca omul poate asimila infime urme de substante anorganice, de ex. dintr-o lingura de sare, o milionime de gram; restul, deci aproape totul dauneaza sangelui si organelor si stimuleaza astfel boala.
Ce ocol pentru vindecare, cand defapt in alimentele crude ne stau la dispozitie toate sarurile nutritive (fiziologice), chiar sub forma organica. Sarea de care omul are nevoie (el nu are nevoie de sare de bucatarie), se gaseste suficienta in alimentele crude. Dovada ne-o prezinta maimuta, care, fara sare traieste mai sanatos decat omul. Daca ar fi fost prevazut sa avem nevoie de sare, cu siguranta ca am fi avut un pom de sare in gradina. Cu siguranta ca nu ar fi fost nevoie sa se sape in pamant la 200 m adancime sau sa se distileze sute de m de apa marina. Acest fapt ar trebui sa fie o dovada satisfacatoare. Indienii si alte popoare nu cunosteau sarea.

Stim ca sarea provoaca setea. Lichidul este necesar pentru a o dilua si pentru a-i dilua toxicitatea, deoarece este un corp strain. Aceasta atrage dupa sine urmari grave. Tesuturile se umfla, la fel si peretii arterelor. Astfel vasele se ingusteaza si se ridica tensiunea. Solutia de sare se fixeaza in parte in tesutul celular. Greutatea corpului creste si pielea capata o infatisare spongioasa, bolnava. Iubitorii de multa sare sunt chinuiti adesea de foame si sete. Din cele 15-20g de sare ce este primita in mod obisnuit prin alimente, rinichii sanatosi nu pot elimina decat 5-7g, de aceea astfel de oameni transpira anormal si suporta greu caldura. Totusi, ii este cu neputinta corpului sa elimine toata sarea. Restul se depune peste tot in corp impreuna cu alti acizi, ceea ce produce toate bolile posibile, indeosebi arteroscleroza. Sarea poate distruge si enzimele si vitaminele si de aceea este cancerigena.

Dupa cum relateaza Aro Waerland in cartea sa „Sarea dauneaza sanatatii”, dupa razboi, un soldat bolnav de moarte, supraincarcat de sare, a venit la un medic naturist care-I prescrie o cura de post. Avea voie sa bea numai apa. In a 2-a saptamana de post, inca mai elimina prin urina sare. De unde venea ea, de vreme ce de mult timp nu mai primea sare? Din acest exemplu vedem cum otravurile se fixeaza in corp si provoaca suferinte.

Folosirea sarii in alimentatia multor oameni isi gaseste paralele in indoparea vitelor, pentru aceasta nutretul este amestecat cu tot felul de saruri anorganice neasimilabile, un fel de ingrasaminte chimice si mai ales sare. Cu ajutorul apei care se strange – ca urmare – in tesutul celular al carnii, cat si prin nutretul concentrat, animalele cresc repede, ca sa nu spunem ca sunt umflate cu otravuri si apa.

Ceea ce in mod normal se ajunge intr-un an, se realizeaza in felul acesta in 3 luni. Este limpede ca aceasta carne se va strange in cratita. Multi oameni se ingrasa asemanator cu sare. Nici nutretul concentrat nu lipseste, sub forma painii si a cocariilor. Desigur ca vita ar fi trebuit sa se imbolnaveasca curand din cauza acestei alimentatii si sa moara. Dar nu are importanta pentru ca si asa este taiata.

Se poate spune ca sarea, daca este folosita in masura in care este ceruta de arta culinara de azi, favorizeaza orice boala ce ar surveni.

Problema sarii poate fi solutionata numai orientandu-se spre un regim de cruditati sau predominant de cruditati.

Sarea este atat de straina pentru corpul nostru ca si medicamentele chimice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *