Cu toate că administraţiile altor comune încă mai stau pe lânduri, la Sarmizegetusa s-a adoptat deja o hotărâre de Consiliu Local în ceea ce priveşte alipirea la proiectul demarat de Asociaţia de Turism Retezat şi Parcul Naţional Retezat, cu privire la certificarea ţării Haţegului ca zonă ecoturistică. „Am pus subiectul pe ordinea de zi şi am stabilit să ne aliniem acestui program. Comuna noastră nu a primit niciodată amendă de la Garda de Mediu, este curată şi ordonată, aşa că nu văd de ce nu ne-am putea încadra în perimetrii eclogici. De asemenea, consider că zona are ce oferi din punct de vedere al patrimoniului istoric şi cultural, iar noi chiar ne aflăm într-unul din punctele fierbinţi de pe harta ţării Haţegului. Considerentele gastronomice, ale mâncării bio şi aspectele ce ţin de viaţa de zi cu zi dintr-o zonă de munte ne-au determinat să credem cu tărie că suntem apţi pentru a ne implica. Bineînţeles că au fost voci care au spus că e posibil să întâmpinăm noi reglementări birocratice, gen avize suplimentare care să fie impuse cetăţenilor, dar nu ştim nimic de aşa ceva. Dacă vom observa presiuni de acest gen, suntem liberi să ne retragem oricând. Însă până atunci, merită să dăm o şansă dezvoltării turismului în zonă, mai ales a celui eco. E o şansă să ne promovăm pe plan naţional şi internaţional. Străinii sunt foarte receptivi la ceea ce înseamnă ecoturism, numai noi ne speriem câd auzim cuvântul şi nu pricep de ce. Ei subscriu imediat, pe când noi batem în retragere fără drept de apel”, afirmă Mihai Cornel Todoni (foto) primarul comunei Sarmizegetusa.
Sarmizegetusa a spus DA ecoturismului in Tara Hategului
Sarmizegetusa a spus DA ecoturismului in Tara Hategului

Cu toate ca administratiile altor comune inca mai stau pe landuri, la Sarmizegetusa s-a adoptat deja o hotarare de Consiliu Local in ceea ce priveste alipirea la proiectul demarat de Asociatia de Turism Retezat si Parcul National Retezat, cu privire la certificarea tarii Hategului ca zona ecoturistica.

„Am pus subiectul pe ordinea de zi si am stabilit sa ne aliniem acestui program. Comuna noastra nu a primit niciodata amenda de la Garda de Mediu, este curata si ordonata, asa ca nu vad de ce nu ne-am putea incadra in perimetrii eclogici. De asemenea, consider ca zona are ce oferi din punct de vedere al patrimoniului istoric si cultural, iar noi chiar ne aflam intr-unul din punctele fierbinti de pe harta tarii Hategului. Considerentele gastronomice, ale mancarii bio si aspectele ce tin de viata de zi cu zi dintr-o zona de munte ne-au determinat sa credem cu tarie ca suntem apti pentru a ne implica. Bineinteles ca au fost voci care au spus ca e posibil sa intampinam noi reglementari birocratice, gen avize suplimentare care sa fie impuse cetatenilor, dar nu stim nimic de asa ceva. Daca vom observa presiuni de acest gen, suntem liberi sa ne retragem oricand. Insa pana atunci, merita sa dam o sansa dezvoltarii turismului in zona, mai ales a celui eco. E o sansa sa ne promovam pe plan national si international. Strainii sunt foarte receptivi la ceea ce inseamna ecoturism, numai noi ne speriem cad auzim cuvantul si nu pricep de ce. Ei subscriu imediat, pe cand noi batem in retragere fara drept de apel”, afirma Mihai Cornel Todoni (foto) primarul comunei Sarmizegetusa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here