Satra din Militari, curatata cu amenintari

INTERVENTIE IN FORTA.- Autoritatile s-au luptat cu romii pentru salubrizarea unei strazi bucurestene
Mormane de balegar, carute, cai, fiare vechi, resturi menajere, obiecte furate si capre. Toate acestea au fost scoase ieri cu forta dintre blocurile de pe Strada Piscul Crasani, din cartierul bucurestean Militari. Fiul proprietarului casei de la numarul 97 B, cel care aduce de mai multi ani comunitati de romi in spatele curtii sale, a amenintat autoritatile cu razbunarea.

Femei, puradei si barbati de toate virstele au incercat sa-si apere in fel si chip bucata de pamint ocupata fara forme legale. Cum a ajuns satra in cartierul Militari? „Am gasit si noi locu” asta si ne-am asezat aici. Unde sa ne ducem?”, ne explica o batrina abia trezita din somn, fara sa stie ce ar fi trebuit sa spuna. Mai tirziu au ajuns la un consens: „Sintem aici cu acordu” proprietarului!”, strigau toti in cor, devenind agresivi.

EXPLICATII. La o ora dupa ce au intrat utilajele ADP-ului in mijlocul satrei de cartier, a aparut in forta si fiul proprietarului casei de la nr 97 B, Mihai Tufa: „Domne, oamenii astia sint prietenii mei de ani de zile. Care gunoi domne? Ce gunoi? Ala e maldar de pamint”, ne tot explica el, aratind spre amestecatura de balegar cu resturi menajere, bolovani, noroi umed, sticla sparta si anvelope uzate. „Pai miroase, ca sint animale, domne!”, i-a explicat cu nonsalanta reprezentantei primariei, ca si cum n-ar fi fost nimic anormal sa ai niste cai si niste capre in cartierul Militari, printre blocuri. Asta dupa ce a aflat ca amenda este de la 300 de milioane la 700 de milioane pentru salubritate.

AMENINTARI.
„Io am stat 13 ani in puscarie, am fost si plecat din tara, da” sa moara famelia mea de nu vind aici si cu banii aia platesc oameni sa va caute si pe voi si pe copiii vostri. Sa moara famelia mea daca nu ma fac hiduc! Imi darimi mie gardu” ca sa iei gunoiu de-aici… Da” asta nu ramine-asa! Io in viata mea n-am iertat niciodata. Io nu stiu sa iert! O sa mai vorbim… Aveti copii, mai vorbim noi!”, tipa Mihai Tufa catre toti cei veniti la curatenie. Din cadastru reiese ca fisia de pamint pe care se asezasera romii apartine lui Iordan Dumitru, nu lui Tudor Tufa. Reprezentantii primariei spun ca locul este in litigiu de mai multi ani, din cauza unor chitante de mina false ale familiei Tufa.

DEZNODAMINT. Scandalul nu s-a terminat. Si curatenia va mai dura citeva zile, pentru ca e mult gunoi de carat la groapa de la Chiajna. Doi dintre cei evacuati au fost arestati pentru ca s-au opus prin forta. „Ne-a luat de mila sa ne bage aicea, ca eram la Lacu” Morii. Da” tot acolo o sa ne ducem, ca n-avem unde!”, tipa una dintre femei. Unii spun ca sint din Alexandria, altii din Tirgu Mures, altii din Bolintin. Zeci de oameni. Nu se vor intoarce in localitatile din care au venit. Isi vor gasi alt loc in Bucuresti, cu sau fara acordul proprietarului… „Au venit foarte multe sesizari la Sectorul 6, aici s-a format un focar de infectie si a trebuit sa intervenim, din ordinul primarului, pentru a salubriza aceasta zona. Nu sint constructii, sint deseuri, ca atare, le vom scoate din aceasta zona, pentru salubrizare”, a declarat purtatorul de cuvint al Primariei Sectorului 6, Mihai Anghel.

ANTECEDENTE. Nici satra de pe Strada Piscul Crasani nu este singura din Bucuresti, nici proprietarul nu e la prima confruntare cu autoritatile. „In urma cu vreo trei ani am venit sa scoatem de aici o improvizatie despre care proprietarul a spus ca ar fi saivan pentru oi. N-am gasit nici o oaie – cine a mai vazut sa cresti oi in Bucuresti, intr-un cartier?! – dar mirosea ingrozitor si deranja pe toata lumea din imprejurimi”, ne-a explicat Florin Calin, seful serviciului de „Disciplina in constructii”. Oamenii de la primarie spun ca cei care au fost alungati de-a lungul timpului din spatele casei lui Tudor Tufa au declarat ca ii plateau acestuia chirie. Tot ei ne-au explicat ca s-a mai incercat de citeva ori distrugerea satrei din spatele curtii lui Tufa, dar pina acum nu s-a reusit, pentru ca proprietarul casei de la numarul 97 B a adus alte comunitati in fiecare an.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *