Unul dintre cele mai cunoscute parcuri naturale din America s-a transformat într-un infern. 90.000 de hectare de vegetaţie, distruse de flăcări

Caldura extrema si incendiile de vegetatie au acoperit Moscova cu o patura de smog.

Schimbarile climatice sunt vinovate, in mare parte, pentru vremea anormal de calda si de uscata din Moscova, sufocata de fumul de la incendii, spun oamenii de stiinta.

Institutul meteo britanic, Met Office, a spus ca vor mai fi temperaturi extreme in viitor.

Expertii grupului de protectia mediului WWF Rusia au legat schimbarile climatice de incendiile devastatoare din apropierea capitalei ruse.
incendii
Meteorologii spun ca vremea severa va mai continua pentru alte cateva zile.

Departamentul de Sanatate din Moscova a declarat ca numarul oamenilor care mor in oras este dublu decat de obicei.

Jeff Knight, om de stiinta la Met Office, a atribuit situatia din Moscova mai multor factori, precum concentratiilor de gaze cu efect de sera, care sunt in crestere.

El Nino, fenomenul climatic care are loc in oceanul Pacific si afecteaza vremea din intreaga lume si modelele climatice din Rusia au contribuit si ele la vara torida.

„Anomaliile de circulatie a aerului tind sa creeze si anomalii calde sau reci – de exemplu, in Moscova sunt temperaturi mult mai mari ca de obicei. In Siberia insa, a fost mai frig decat in mod normal”, a spus dr. Knight.

Desi vara aceasta este extrem de dificila pentru oamenii si animalele din Moscova, este posibil ca temperaturile sa creasca in urmatorii ani, a avertizat cercetatorul.

„Trebuie sa fim pregatiti sa combatem astfel de incendii, intrucat este o mare posibilitate ca vara aceasta sa se repete. Tendinta nu se va opri in urmatorii circa 40 de ani, pana cand vom reduce emisiile de gaze cu efect de sera”, a explicat Knight.

Rusia a fost martora unor temperaturi record in ultimele saptamani, iar fumul de la incendii sufoca Moscova si regiunea din jurul ei.

Nu doar oamenii sufera, ci si viata salbatica din Rusia. Greenpeace Rusia a criticat autoritatile ruse pentru ca nu stiu sa gestioneze corespunzator catastrofa si pentru ca nu controleaza focurile.

Mare parte din padurile si animalele din jurul Moscovei au disparut in urma incendiilor.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here