Scoli pentru un viitor verde – EDUPET

Edupet

Un proiect derulat la nivel national ii invatã pe scolarii din judet cum sã protejeze mediul prin strangerea deseurilor

Circa 70 de unitati de invatamant preuniversitar din judetul Hunedoara s-au inscris in proiectul educational „Scoli pentru un viitor verde”. Acesta se deruleaza in perioada noiembrie 2011/ aprilie 2013, la nivel national, si urmareste constientizarea si responsabilizarea sociala privind colectarea si reciclarea PET-urilor. Proiectul este organizat de Asociatia „Scoli pentru un viitor verde”, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si este sustinut de Administratia Fondului de Mediu din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor.

Treaba incepe dupa vacanta

Sute de copii din aproximativ 70 de unitati scolare hunedorene vor participa in mod activ la colectarea PET-urilor, actiune care, practic, se va desfasura incepand din 16 ianuarie, imediat dupa vacanta de iarna, si va dura pana in 31 decembrie 2012. Prin actiunile ce se vor desfasura in cadrul proiectului „Scoli pentru un viitor verde- EDUPET” copiii din gradinite, scoli si licee hunedorene vor invata cum sa protejeze mediul prin colectarea PET-urilor. „Pe plan local si, sub alte forme, in scolile hunedorene s-au organizat si anii trecuti o serie de campanii ce au ca scop educarea privind colectarea deseurilor, insa este primul an cand un numar asa de mare de institutii de invatamant din judet vor participa la un concurs national ce face parte din proiectul „Scoli pentru un viitor verde”, a spus Raluca Iacobescu, inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Hunedoara.

Concurs intre „echipele verzi”

In cadrul acestui proiect, si pentru motivarea copiilor, organizatorii au initiat un concurs prin care se urmareste strangerea unei cantitati cat mai mari de PET-uri in aceasta perioada. Organizatorii au pus la dispozitia unitatilor scolare un TEPET, aparat de compactare la cald a recipientelor de plastic post-consum, care evita formarea deseurilor, prin presarea PET-ului. Acesta este primul pas, dupa care urmeaza depozitarea in saci standard, cantarirea si expedierea PET-urilor la centrele de reciclare ca mai apoi acestea sa treaca la faza de reciclare. Concursul se va desfasura pe toata perioada anului in curs, inclusiv in vacante, dupa care copiii („echipele verzi”) vor fi recompensati cu numeroase premii si diplome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *