Secretarul de Stat Daniel Botanoiu a discutat problemele din sectorul agriculturii ecologice cu fermierii

0
22
Secretarul de Stat Daniel Botanoiu a discutat problemele din sectorul agriculturii ecologice cu fermierii

Secretarul de Stat, Daniel Botanoiu, a avut o intalnire cu reprezentantii organismelor de inspectie si certificare din sectorul de agricultura ecologica. Intalnirea a avut loc, luni, 02 iulie 2012, la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), potrivit unui comunicat de presa.

Aceasta intalnire a fost organizata in urma discutiilor purtate cu organizatiile producatorilor din sectorul de agricultura ecologica, acestia din urma prezentand o serie de probleme privind sistemul de inspectie si certificare. De asemenea, MADR considera ca, in procesul de elaborare a legislatiei in domeniu, trebuie implicati toti actorii care activeaza in acest sector.

La randul lor, reprezentantii organismelor de inspectie si certificare au prezentat mai multe propuneri. Astfel, acestia sustin imbunatatirea sistemului de inscriere a operatorilor, stabilirea unui numar maxim de operatori in vederea desfasurarii inspectiilor, verificarea inspectorilor de catre autoritatea competenta. Totodata, participantii la discutii considera necesara continuarea dialogului cu autoritatile competente in vederea elaborarii actelor normative in domeniu.

La finalul intalnirii s-a stabilit ca reprezentantii organismelor de inspectie si certificare vor participa la sedintele grupului de lucru constituit pentru definitivarea proiectului de act normativ, intalniri care vor avea loc periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here