Sectorul energiilor regenerabile, pe agenda celui de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabila

Sectorul energiilor regenerabile, pe agenda celui de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabila

Sectorul energiilor regenerabile, pe agenda celui de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabila

Modelul de dezvoltare si functionare a sectorului energiilor regenerabile din Spania s-a aflat joi in prim-planul primei zile a celui de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabila, organizat in capitala spaniola de Secretariatul de stat pentru Iberoamerica si firma de consultanta si audit Ernst&Young (EY).

Sectorul energiilor regenerabile, pe agenda celui de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabila

Acest model al sectorului energiilor regenerabile poate fi transpus cu succes si la alte ramuri de activitate ale economiei spaniole, tocmai pentru a face progrese catre dezvoltarea durabila si a se ajunge la situatia in care sectoarele care folosesc mai multa energie fosila sa piarda din pondere, a aratat presedintele Red Eléctrica de España (REE), José Folgado.

Chiar daca in Spania 42% din alimentarea cu energie a provenit din sectorul surselor regenerabile in ultimul an, alti participanti la forum au subliniat faptul ca niciun proces de tranzitie nu se poate baza pe eliminarea completa a unor surse de energie si ca, in ciuda politicii de sprijin a sectorului energiilor regenerabile in Europa, a sporit si nivelul emisiei de bioxid de carbon.


De acum, provocarea viitorului consta intr-un model de afaceri, a aratat secretarul general al Forumului international pentru energie, Aldo Flores – un model care sa se bazeze pe energii curate si pe un constant sprijin guvernamental.

In context, ministrul spaniol al industriei, energiei si turismului, José Manuel Soria, de asemenea prezent la Forum, a anuntat ca decretul de lege privitor la sectorul energiilor regenerabile este pregatit pentru prezentarea in sedinta de guvern de vineri. Printre prevederi se numara masuri legate de schimbarea sistemului de stimuli, trecand de la prime la sprijin pentru investitii.

Acest sistem va permite, potrivit asigurarilor date de ministrul Soria, ‘sprijinirea sectorului energiilor regenerabile drept una dintre sursele fundamentale ale mixului energetic in Spania’. El a declarat de asemenea ca acest sector al energiilor regenerabile este unul dintre punctele forte pe care le are tara iberica.

De surse de energie curate, care pot contribui, alaturi de alimente si teritorii ca resurse importante pentru viitor, la dezvoltarea durabila a planetei, dispun si tarile latinoamericane, potrivit altor participanti la Forum. America Latina constituie o putere in ceea ce priveste biodiversitatea, iar o mare parte din cresterea viitoare poate proveni din economia verde, a aratat secretarul general pentru Iberoamerica, Rebeca Grynspan.

Cel de-al III-lea Forum global pentru dezvoltarea durabila are loc in perioada 29-30 mai la Madrid, cu participarea a peste 350 de lideri politici si experti mondiali. Interventii vor avea 55 de specialisti din toata lumea, in special din tari precum Brazilia, Mexic, Columbia, Argentina sau Peru.31 Mai 2014 - Sursa: Economica.netArticole recente:
Alimentatie
meteosensibilitatea1
29 octombrie 2016
Afaceri ecologice
health_odejda_bambuk03
24 octombrie 2016
EcoMagazin
natural-art-public-intallation-stones-david-allen-fb
21 octombrie 2016
Controlul poluarii
toalete-ecologice-timisoara-foto-opinia-timisoarei-270x203
20 octombrie 2016
Colectare Deseuri
Case Pasive
case-din-baloti
17 octombrie 2016
Accidente ecologice
coral-large_trans9rg-p7f8wnnss1ppckrmr5dlnah7xnb_cefm-bnf_fs
16 octombrie 2016
Combustibil alternativ
autobuz-electric-cluj-250x180
13 octombrie 2016
Accidente ecologice
space-debris
12 octombrie 2016
Biosecuritate
Mobilizare generala de Ziua Curateniei
11 octombrie 2016
Protectia Mediului
Biosecuritate
Institutul Wyss de Cercetare in-vitro
9 octombrie 2016
Accidente ecologice
3% din deseurile din oceane sunt alcatuite din pungi de plastic alimentare.
8 octombrie 2016
Afaceri ecologice
Tribul Achuar din Amazon isi cere drepturile la o viata libera.
6 octombrie 2016
Biodiversitate
panda-bear
5 octombrie 2016
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Stop Abandonului
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016