Semintele de coriandru improspateaza respiratia

Semintele de coriandru sunt folosite in special pentru asezonarea mancarurilor de cartofi, de varza sau pentru carnea de miel, de porc ori de vita, dar se adauga si in salate sau in supe.seminte de coriandru

De asemenea, acest condiment are si proprietati terapeutice si poate fi folosit sub forma de ceaiuri sau de sirop.

„Actiunea complexa asupra starii de sanatate se datoreaza continutului bogat in acizi (sase tipuri). De asemenea, coriandrul contine 11 uleiuri esentiale si o gama variata de vitamine si de minerale”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie.

Mestecati zilnic cateva boabe de coriandru pentru improspatarea respiratiei si pentru distrugerea bacteriilor responsabile cu aparitia cariilor. Proprietatile antiinflamatoare recomanda folosirea coriandrului in tratarea afectiunilor reumatice si bolilor de rinichi.

Planta calmeaza crampele abdominale, este carminativa si favorizeaza secretia biliara. Acizii continuti, printre care cel linoleic, oleic, ascorbic si stearic, au rolul de a normaliza valorile ridicate ale colesterolului.

Mod de administrare

Siropul de coriandru se prepara din planta intreaga (20 fire cu frunze si tije), care se fierbe, timp de 5 minute, in doi litri de apa. Apoi se strecoara si in infuzie se adauga un kilogram de zahar. Cand siropul fierbe, se adauga zeama unei lamai.

Siropul trebuie sa mai clocoteasca cinci minute. Se toarna caldut in vase de sticla. Se consuma cate o lingura de trei ori pe zi.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *