Sere de legume incalzite cu stuf

Sere de legume incalzite cu stuf

Ion Vladei din Chirileni, Republica Moldova isi incalzeste serele cu stuf deoarece este cea mai ieftina sursa de energie.

Fiind agronom, Ion Vladei, in anul 1996, a hotarat sa se ocupe de legumicultura pe 3,45 hectare de arabil si pe 200 mp de sera. Astazi suprafata de sera a ajuns la 2 hectare, iar cea in camp – la 40 de hectare. In sere cultiva legume in doua cicluri: la inceput – ridiche de luna si varza. Mai apoi – castraveti, tomate, ardei grasi si iuti, dovlecei, morcovi, vinete, gogosari. Ion Vladei isi incalzeste serele cu stuf, caci, spune el, este cea mai ieftina sursa de incalzire. In plus, practica folosirea a doua straturi de pelicula. 90-95 la suta din semintele folosite sant de origine olandeza. Pentru a obtine o recolta mai buna de legume Ion Vladei foloseste irigarea prin picurare si dispersie, ingrasaminte minerale si organice.
Fiind membru al Centrului pentru Initiativa Privata Ungheni, dansul foloseste serviciile acestuia. Astfel, ofertele si cererile sale au fost plasate pe site-ul AGRAVISTA si, in consecinta, si-a gasit parteneri pentru comercializarea legumelor. Ion Vladei este mereu in cautare si nu se multumeste cu cele obtinute pana acum. Ceea ce il intereseaza la ora actuala este imbunatatirea calitatii productiei. Lucreaza mult in domeniul marketingului legumelor (calitate, ambalare, promovare) si vrea sa obtina o marca comerciala la legumele cultivate de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *