Serviciu gratuit de colectare separata la birou

Palmer, despre taxa pe reciclarea ambalajelor: Discutăm cu ministerele, cu producătorii, pentru identificarea de soluţii
Serviciu gratuit de colectare separata la birou
Serviciu gratuit de colectare separata la birou

Companiile care vor sa se asigure ca deseurile de hartie-carton si plastic-metal generate la birou sunt reciclate au la dispozitie un nou serviciu, unic in tara noastra, de colectare separata, realizat de Eco-Rom Ambalaje. Mai mult decat atat, si containerele si preluarea deseurilor sunt gratuite.
ECOLLECT – primul serviciu complet de colectare separata a deseurilor de hartie-carton si plastic-metal de la birou – a fost lansat in luna martie de Eco-Rom Ambalaje. Serviciul, unic in Romania, a fost dezvoltat impreuna cu compania Antalis – lider european in distributia de hartie pentru tipar si solutii de ambalare, Munplast – producator de renume in industria maselor plastice si a ambalajelor, Ecopack Ghimbav – cel mai vechi producator de ambalaje din carton ondulat si hartie din Romania si Agentia de creatie Wopa.

Serviciul, disponibil gratuit pentru orice organizatie, institutie sau companie din Bucuresti si Ilfov, urmand a fi extins la nivel national, se adreseaza spatiilor de birou si are drept obiectiv protejarea mediului inconjurator prin cresterea cantitatii de deseuri reciclate si incurajarea unui comportament responsabil in randul organizatiilor privind managementul deseurilor.

ECOLLECT a demarat ca proiect-pilot in luna noiembrie 2013, iar in aprilie 2014 aproximativ 170 de companii alesesera acest serviciu. Cum functioneaza?

Practic, orice organizatie care doreste sa beneficieze de acest program, trebuie sa acceseze www.ecollect.ro, de unde poate comanda gratuit infrastructura necesara colectarii separate a deseurilor din hartie-carton si plastic-metal, adica saci si containere speciale pentru colectarea separata a deseurilor. De pe aceeasi platforma se poate comanda si serviciul gratuit de ridicare a deseurilor, asigurat de compania Antalis, se poate urmari istoricul comenzilor si se pot monitoriza online cantitatile de deseuri de ambalaje colectate. Serviciul este implementabil in maximum 48 de ore de la lansarea comenzii online.

„12 masini, dintre care 9 de 1,5 tone, doi sortatori, un operator presa balotat si un coordonator al sectiei de sortare-balotare specialist in managementul deseurilor reciclabile sunt resursele utilizate in acest proiect”, spune Lorett Mincu, Managing Director Antalis.

Mai mult decat atat, toate containerele si sacii utilizati pentru colectarea separata a deseurilor sunt realizati 100% din materiale reciclate, iar in caz de deteriorare se pot inlocui, tot in mod gratuit.

„Ca producator al sacilor Ecollect, care sunt realizati din materiale reciclate, suntem interesati ca acest program sa duca la rezultate bune, deoarece am fi beneficiari directi. Si asta, pentru ca necesarul in prelucrarea materialelor reciclate din material plastic este mult mai mare decat resursele colectate din Romania, iar noi, pentru a acoperi acest necesar, uneori chiar importam materiale reciclate”, spune Ing. Marcel Mihai Diaconu, Presedinte Munplast.

Initiatorii programului au prevazut si metode de motivare a companiilor care implementeaza serviciul ECOLLECT. Astfel, pentru fiecare 500 kg de deseuri de hartie colectate separat, fiecare companie participanta primeste automat un top de hartie A4 reciclata.

Companiile din alte orase decat Bucuresti si Ilfov, care doresc sa acceseze in acest moment serviciul, pot comanda gratuit infrastructura ECOLLECT, iar pentru serviciul de colectare sunt invitate sa apeleze la un colector local.

13 tone de deseuri colectate separate

170 de companii din Bucuresti si Ilfov au ales sa colecteze separat deseurile de la birou, prin inscrierea in programul ECOLLECT. In primele 4 luni de la lansare au fost colectate peste 13 tone de deseuri de hartie-carton si plastic-metal, din care: 11.702 kilograme hartie-carton si 1.386,5 kilograme plastic-metal. Pana in acest moment, initiatorii programului au distribuit gratuit in Bucuresti si Ilfov 1.827 de containere mari Ecollect, 3.282 de containere mici Ecollect si 12.567 de saci. „ECOLLECT este o initiativa frumoasa, ce a aparut la timpul si locul potrivit. Cutiile de carton, in formatul accesibil oricarui spatiu, indiferent de dimensiuni, ce au fost puse la dispozitia fiecarui birou, te indeamna sa participi la ceea ce se numeste protectie si grija fata de mediul ce ne inconjoara si incanta. Nu este un lucru complicat sa te implici in protejarea mediului, daca intr-adevar vrei. Reciclarea poate cuprinde mai mult decat hartie, este un inceput si incurajam spre tinte mai inalte. Linde Gaz Romania va continua sa implementeze proiectul ECOLLECT in toate locatiile”, spune Minodora Iacob, Environment Manager Linde Gaz Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *