Shanghai Tower, a doua cladire din lume ca inaltime, un model de eficienta energetica Citeste mai mult: Shanghai Tower, a doua cladire din lume ca inaltime, un model de eficienta energetica

Shanghai Tower, a doua cladire din lume ca inaltime, un model de eficienta energetica  Citeste mai mult: Shanghai Tower, a doua cladire din lume ca inaltime, un model de eficienta energetica

Shanghai Tower, a doua cladire din lume ca inaltime, un model de eficienta energetica Citeste mai mult: Shanghai Tower, a doua cladire din lume ca inaltime, un model de eficienta energetica

Liderul mondial Danfoss si-a lasat amprenta asupra celei mai inalte cladiri din China, Shanghai Tower , cea de-a doua cladire ca inaltime din lume. Shanghai Tower va corespunde celor mai stricte standarde de mediu, iar tehnologia Danfoss va contribui la aceasta realizare.

Lv Guosheng, responsabil din partea Danfoss pentru produsele Shanghai Tower, in fata celei de-a doua cladirii din lume ca marime, aflata inca in constructie.

“Peste 50% din consumul energetic al cladirii se datoreaza sistemului de incalzire, ventilatie si racire. Folosind robinetele de control se poate economisi 20% din aceasta energie.”

Datorita procesului accelerat de urbanizare din China, au fost create o serie de cerinte speciale pentru proiectele de constructie, urmarindu-se reducerea consumului de energie si a poluarii. In consecinta, cererea pentru produse care economisesc energie este in crestere. In acest context, produsele Danfoss au fost alese pentru proiectul Shanghai Tower. Astfel, sistemul de racire si incalzire al cladirii inalte de 632 m va fi controlat cu ajutorul a 6,700 robinete Danfoss. Acesta este cel mai mare numar de robinete livrate de producatorul danez pentru o singura cladire.

Produsele Danfoss vor ajuta la transformarea Shanghai Tower in una dintre cele mai verzi cladiri din lume. Shanghai Tower a castigat deja recunoasterea Gold Certification din partea American Leadership in Energy and Environmental Design, si a fost recunoscuta ca fiind “Three-star green building”, cel mai ridicat standard care poate fi atins in China.

Christian Overgaard, Presedintele Danfoss China, declara: ”In China, exista o concentrare intensa asupra reducerii consumului de energie si a poluarii, atat in proiectele noi, cat si in cele de renovare. Iar produsele Danfoss pot ajuta la atingerea acestor obiective.”


Cele 6,700 robinete de control din Shanghai Tower vor asigura controlul precis si echilibrarea corecta a sistemelor hidraulice care au lungimi kilometrice. Astfel, oameni care se vor afla la etajele superioare vor beneficia rapid de temperatura dorita, indiferent de preferintele celor de la etajele inferioare.

“Peste 50% din consumul energetic al cladirii se datoreaza sistemului de incalzire, ventilatie si racire. Folosind robinetele de control se poate economisi 20% din aceasta energie, ceea ce inseamna mult pentru proprietarul cladirii” declara Lv Guosheng, inginer de vanzari Danfoss, responsabil pentru acest proiect.

Pentru sistemul de incalzire si racire, Danfoss va furniza si 660 convertizoare de frecventa care vor asigura ca pompele, compresoarele, ventilatoarele sa nu functioneze niciodata cu o viteza mai mare decat cea necesara pentru asigurarea temperaturii corecte. Acestea vor aduce economii suplimentare de energie, de 20-40%. Mai mult, eficienta energetica a sistemului de conditionare a aerului va fi imbunatatita cu ajutorul senzorilor de presiune si filtrelor deshidratoare de la Danfoss.

Produsele Danfoss sunt integrate si in cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifad in Dubai, precum si in alte constructii cunoscute la nivel mondial, cum ar fi Empire State Building din New York, Palatul Kremlin din Moscova si turnul Carpe Diem din Paris.

Date despre Shanghai Tower:

Va avea 632 metri inaltime, 121 etaje si 576,000 m2, alocati pentru spatii comerciale, un hotel, birouri, obiective culturale si o platforma de observare in varf.
Constructia va fi definitivata in noiembrie 2015.
Cladirea va fi a doua ca marime din lume, dupa Burj Khalifa in Dubai.

 31 Mai 2014 -Articole recente:
Alimentatie
980x
2 octombrie 2016
Protectia atmosferei
Harta interactiva a poluarii
1 octombrie 2016
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Colectare Deseuri
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Protectia Mediului
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016