Simpozion dedicat salvarii padurilor de castani

Simpozion dedicat salvarii padurilor de castani
Simpozion dedicat salvarii padurilor de castani

Agentia pentru Protectia Mediului Gorj (APM) organizeaza pe 22-23 mai, incepand cu ora 10.00, la Pades, un simpozion si un atelier dedicate conservarii ariilor protejate din judet. Este vorba de habitatele 4.070 si 9.260 in ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest. De asemenea, vor fi aniversate Ziua Biodiversitatii si Ziua Europeana a Parcurilor Nationale. Evenimentul este initiat de Agentia pentru Protectia Mediului Gorj in calitate de beneficiar – coordonator al proiectului LIFE11 NAT/RO/825, proiect finantat de Comisia Europeana, in cadrul programului Life+ Natura si Biodiversitate si de Guvernul Romaniei prin intermediul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, in colaborare cu partenerii – asociati ai proiectului Administratia SCI-ului Nordului de Vest. In vederea atingerii scopului proiectului, APM Gorj actioneaza in parteneriat cu institutii cu experienta in domeniu, si anume: Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice (ICAS) si Administratia SCI-ului Nordul Gorjului de Vest prin Camera de Comert si Industrie Romano-Japoneza.

Revitalizarea padurilor de castani

Potrivit organizatorilor simpozionului, obiectivele proiectului constau in reabilitarea habitatului distrus 4.070, tufarisuri cu Pinus mugo si Rhododendron myrtifolium si reabilitarea habitatului distrus 9.260 – cea mai mare padure de castani de pe teritoriul judetului Gorj.
„Evenimentul are drept scop prezentarea obiectivelor si a rezultatelor proiectului, stadiul actual al activitatilor derulate, in special in ceea ce priveste reabilitarea habitatelor de jneapan si castan. Workshop-ul este dedicat autoritatilor publice centrale, regionale si judetene de mediu, administratorilor si custozilor ariilor naturale protejate, administratorilor fondurilor cinegetice, specialistilor in silvicultura si biodiversitate, autoritatilor publice judetene si locale, operatori economici cu activitate pe amplasamente in interiorul ariei naturale protejate nordul Gorjului de vest, elevilor si cadrelor didactice din zona de implementare a proiectului. Agenda cuprinde si manifestari dedicate aniversarii Zilei Biodiversitatii si Zilei Europene a Parcurilor Nationale, evenimente ce fac parte din calendarul de mediu si sunt marcate in fiecare an de catre APM Gorj. Actiunile se desfasoara in localitatea Pades, judetul Gorj, la Centrul de Informare al Pesterii Closani si la Pensiunea Casuta din Padure“, a declarat Elisabeta Juveloiu, managerul proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *