Sinuciderile in masa in randul delfinilor, care au fost adusi de valuri pe coastele Iranului, au alertat activistii de mediu din intreaga lume. Cel putin 152 de mamifere marine au fost gasite pana acum pe tarmurile Golfului Persic numai in ultimele 30 de zile.

Moartea delfinilor a avut loc in doua etape distincte si, de fiecare data, grupul sinucigas era alcatuit din peste 70 de exemplare. La sfarsitul lunii septembrie, 79 de delfini au fost gasiti morti pe o plaja de langa orasul Jask, din sudul Iranului.

Saptamana trecuta, din nou, un alt grup, format din 73 de delfini, a avut aceeasi soarta, in aceeasi zona. Fotografiile cu zecile de delfini au facut inconjurul presei iraniene, dar prea putine agentii internationale le-au preluat.

Jurnalistii de la Teheran au presupus ca delfinii s-au sinucis, pentru ca mamiferele transportate de localnici in apele adanci s-au reintors la mal si au preferat sa moara decat sa ramana in ocean.

Fiind cele mai inteligente mamifere dupa om, comportamentul lor a iscat vii dezbateri intre specialisti. Cei mai multi inclina sa creada ca e vorba de o cumplita poluare fonica sau de natura magnetica, ce le provoaca delfinilor dureri sau ameteli insuportabile. (Sabina Tudor)

Sursa: Adevarul

2 COMENTARII

 1. Oare cand ne vom trezi?????????????? Doamne, distrugem tot ce e frumos pe acest pamant!!! Imi vine sa plang cand citesc asa ceva! Am vazut eu ceva la stiri acum cateva sapt, dar erau mai putini delfini at si se specula k e un caz izolat, se pare k nu e asa…Ma intrb dk copiii mei vor mai apuca sa vada lumea asta asa cum e acum? Nu inteleg de ce suntem atat de cruzi!!! E evident k motivul "sinuciderii" e poluarea, dar pana cand o sa mai poluam? Pana cand nu vom mai avea nici noi loc sa traim pe acest pamant probabil….foarte trist!

 2. pe mine una ma facut sa plang
  saracele animale au preferat sa moara dekt sa mai stea in ocean

  va dati seama kt au suferit animalele alea din kuza noastra

  kt de nobile si frumoase sunt

  rusine k ne numim oameni

  se pare k tre sa invatam de la animale:(

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here