Angajatii Directiei de Mediu din cadrul Primariei le atrag atentia timisorenilor sa smulga sau sa coseasca iarba parloagelor, o buruiana periculoasa a carei denumiri stiintifice este Ambrosia artemisiifolia.

Dupa 1990, cand numeroase terenuri agricole au fost abandonate, au avut loc defrisari masive de paduri, iar buruienile din culturile agricole nu au fost combatute. Astfel, pe marginea soselelor si a cailor ferate iarba parloagelor s-a extins foarte mult.

Pericolul pe care il reprezinta extinderea acestei specii il constituie efectul polenului produs in perioada infloririi, cuprinsa intre jumatatea lunii iulie si inceputul lunii octombrie asupra sanatatii populatiei, provocand alergii puternice.

Ambrosia artemisiifolia apare si se raspandeste rapid pe terenurile virane, santiere, printre ruine si daramaturi, pe marginea soselelor.

Primaria Timisoara efectueaza periodic lucrari de cosire si smulgere a acestei buruieni, insa are nevoie si de colaborarea persoanelor fizice si juridice din Timisoara, in eradicarea ei, prin cosirea si smulgerea pe terenurile aflate in administratia ori proprietatea lor, ceea ce ar spori considerabil eficienta masurilor luate de municipalitate.

Potrivit unei hotarari a Consiliului Local, nedistrugerea buruienilor si in mod special a celor cu potential alergen, cum ar fi iarba parloagelor si pelinul de pe spatiile verzi, prin scoaterea radacinilor, smulgere, cosire constituie contraventie.

Sursa: Agenda

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here