Solutii sustenabile si eco-friendly pentru constructii

Solutie constructiva inovatoare - SIPSe discuta din ce in ce mai mult despre sustenabilitate si despre solutii green, iar aceasta dovedeste o data in plus necesitatea orientarii catre aceasta directie, inca neinteleasa de unii dintre noi in totalitate. Fie ca reperele sunt strict ecologice sau sunt dictate de business, chiar si la nivel de dialog si fara prea multe directii implementate, este un inceput.

Compania Green Panel, producator local de solutii inovatoare in constructii, este unul din jucatorii de pe aceasta piata green si sustenabila. Prin produsele sale variate (panouri pentru izolatie termica, cofraje, fatade aparente, pereti de compartimentare, pereti portanti SIP, panouri SIP pentru acoperisuri si plansee), Green Panel a patruns deasemenea pe piata din Romania oferind un sistem integrat in constructii, sistemul SIP.

Conceptul SIP a aparut in 1935 prin aportul faimosului arhitect Frank Lloyd Wright; astazi reprezinta cea mai avansata tehnologie in constructii. Daca privim inapoi in timp, observam progresele importante realizate in aducerea acestei solutii in constructii la standarde de cea mai inalta calitate, care sa respecte normativele in vigoare, sa respecte cerintele guvernamentale privind programele de eficienta energetica, sa urmeze directia GREEN.
In Romania, sistemul SIP poate fi definit simplu: este solutia viitorului in constructii, destinata oricarui tip de utilizare a cladirilor si oricarei categorii de consumatori. Fie ca ne adresam specialistilor (precum ingineri, proiectanti sau arhitecti) sau nespecialistilor in constructii, SIP este o solutie simpla, rapida, eficienta sisigura. Mai mult decat atat, aduce beneficii nebanuite in ceea ce priveste costurile de executie, costurile de mentenanta, siguranta si durabilitatea cladirilor, rezistenta la cutremure, eficienta energetica si desigur, nu in ultimul rand, responsabilitatea fata de mediu.

Tehnologia SIP protejeaza resursele naturale ale planetei, datorita componentelor sale ecologice si reciclabile. Cum? 65% din materiale sunt reciclabile, putand fi reutilizate dupa durata de viata a cladirii; productia de fier, ciment sau agregate este redusa considerabila; intrucat elementele componente ale sistemului integrat SIP provin dintr-o singura sursa, impactul asupra mediului este semnificativ redus:
-din punct de vedere al poluarii aerului si apei, al emisiilor de gaze si CO2, comparativ cu sistemele conventionale pentru constructii, atat pe durata procesului de constructie cat si pe intreaga durata de viata a cladirii (ca urmare a eficientei energetice excelente si a etanseitatii);

  • din punct de vedere al transportului de materiale si a deseurilor rezultate in urma procesului de constructie;
  • panourile SIP sunt inchise ermetic oferind un control exact asupra calitatii aerului din interior, protejand cladirea de alergeni, umiditate sau praf;
  • fiind compatibil cu sistemele fotovoltaice si solare, tehnologia SIP reprezinta cea mai buna solutie pentru constructiile green si sustenabile.

Am placerea si onoarea de a va invita la o discutie, la un seminar pe marginea acestui subiect. Astept orice comentarii si sugestii (e-mail [email protected]).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *