Spanacul alunga astenia

O cura cu spanac la inceputul primaverii este solutia pentru a evita astenia. Spanacul fiert sau salatele in care adaugam frunze proaspete de spanac au proprietati tonifiante, remineralizante.

Astenia de primavara poate fi prevenita cu ajutorul spa-nacului, spun nu-tri-ti-o-nistii. Si pe buna dreptate, daca ne gandim la vitaminele si mi-neralele pe care ni le ofera cu darnicie frunzele de spanac: fier, potasiu, calciu, vitamina C, vitamina E, acid folic, betacaroten. 100 g spanac contin 5 mg fier, 500 mg potasiu, 170 mg calciu, 26 mg vitamina C, 2 mg vitamina E, 150 micrograme acid folic, 3.500 micrograme betacaroten. De aceea, frunzele proaspete de spanac trebuie introduse in regimul alimentar al copiilor, al varstnicilor, al tuturor celor care au nevoie de fortificarea organismului.

„Spanacul este bogat in potasiu, care stimuleaza muschiul cardiac, dar si in calciu, important pentru sanatatea oaselor, pentru contractia musculara si buna functionare a sistemului nervos”, arata prof. dr Gheor-ghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Iar datorita continutului ridicat de betacaroten, frunzele de spanac previn problemele de vedere.

DETOXIFIERE. La inceputul primaverii, specialistul nostru prof. dr Gheorghe Mencinicopschi ne recomanda o cura de detoxifiere. Ca toate verdeturile, spanacul este un bun depurativ si detoxifiant. De aceea, salatele in care adaugam spanac si ulei de masline contribuie la eli-mi-narea rapida si eficienta a toxinelor. Fibrele alimentare, vitaminele si mineralele din spanac stimuleaza procesele naturale de detoxifiere a organismului, care iese din iarna cu o zestre serioasa de toxine, in urma alimentatiei bogate in grasimi si proteine de origine animala. De asemenea, fibrele alimentare previn constipatia si cancerul de colon. In 100 g spanac se gasesc 7 g fibre alimentare, care interactioneaza cu absorbtia grasimilor si regleaza nivelul colesterolului in organism.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *