Specialitate de porc cu multe E-uri

Ceafa (specialitate vid) Campofrio este de fapt un produs umflat arficial cu ajutorul apei in care s-au dizolvat aditivi alimentari pentru a-i da o consistenta si o culoare cat mai atragatoare.
specialitate de porc cu aditivi
Cei noua aditivi alimentari par sa faca din aceasta ceafa de porc o specialitate. Din pacate, una care ne poate dauna sanatatii. Drept stabilizatori s-au folosit E452 si E407, E-uri care au efecte nocive. Polifosfatii distrug balanta calciu fosfor si duc, in urma unui consum ridicat, la aparitia osteoporozei. Caragenanul, chiar daca este un aditiv natural, poate provoca ulcer sau chiar cancer de stomac. Conservantul E250, nitrit de sodiu, are si el potential cancerigen si de aceea trebuie evitat de majoritatea consumatorilor.
Produsul are in compozitie si o mare cantitate de zahar, care in combinatie cu grasimile animale imprima produsului o valoare energetica foarte ridicata. De aceea, persoanele supraponderale si obeze trebuie sa evite consumul cefei Campofrio. De asemenea, din cauza compozitie produsul trebuie evitat si de copii, femei insarcinate si care alapteaza, cardiovasculari, persoane care sufera de maladii renale, hepatice, neurodegenerative, dermaologice, alergici, astmatici, de cei cu hiperuricemie (guta).

Ingrediente:ceafa porc fara os, apa, sare, proteina animala de porc, proteina vegetala din soia, zahar, stabilizatori (polifosfati-E452, caragenan-E407), antioxidanti (izoascorbat de sodiu-E301, lactat de sodiu-E325), potentiator de aroma (glutamat monosodic-E621), arome, conservant (nitrit de sodiu-E250), colorant natural (acid carminic-E120, anatto-E160B, paprika-E160c). Informatii nutritionale pentru 100 grame produs: valoarea energetica (kcal) 228, 3 sau (kj) 949,4, proteine (g) 16,0, glucide (g) 3,5, lipide (g) 16,7. Produs fiert si afumat.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *