Exerci?iile fizice regulate protejeaz? femeile aflate la menopauz? împotriva cancerului mamar
Exercițiile fizice regulate protejează femeile aflate la menopauză împotriva cancerului mamar
Sportul practicat in tinerete poate preveni imbatranirea creierului
Sportul practicat in tinerete poate preveni imbatranirea creierului

O activitate fizica mai intensa la tinerete, de exemplu practicarea ciclismului, a innotului sau alergarea, este foarte importanta pentru un creier mai sanatos si mai activ 20 de ani mai tarziu.

Sistemul cardiovascular este mai sanatos la persoanele care au fost mai active si au facut multa miscare in tinerete, au demonstrat cercetatorii de la Universitatea din Minnesota.

Ei au analizat starea de sanatate a 3.000 de persoane cu o varsta medie de 25 de ani, reluand testele 20 de ani mai tarziu, cu aceiasi voluntari. A doua oara, ei au analizat si memoria si abilitatile cognitive ale acestora.

Chiar daca majoritatea au dezvoltat in timp boli precum colesterolul, diabetul sau au devenit fumatori, cei care aveau o rezistenta fizica mai buna la efort, obtinuta prin exercitii regulate, au avut rezultate mai bune si la testele cognitive.

Autorul studiului, medicul David Jacobs, spune ca aceste rezultate sunt o dovada in plus a legaturii stranse dintre sanatatea inimii si cea a creierului.

De asemenea, este evident ca o viata activa si sanatoasa in tinerete are un efect deosebit asupra starii ulterioare de sanatate.

Exercitiile fizice pot reduce riscul aparitiei declinului cognitiv si al unor boli grave, precum dementa si Alzheimer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here