Sprijinul pe suprafata pentru fermierii din agricultura ecologica ar putea creste la 600 euro/ha din 2014

0
117
Sprijinul pe suprafata pentru fermierii din agricultura ecologica ar putea creste la 600 euro/ha din 2014
Sprijinul pe suprafata pentru fermierii din agricultura ecologica ar putea creste la 600 euro/ha din 2014

Sprijinul pe suprafata pentru fermierii din agricultura ecologica ar putea creste la 600 euro/hectar, in perioada 2014-2020, de la un sprijin situat intre 160 si 250 de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“Sint doua aspecte importante care vor veni in sprijinul fermierilor pe viitoarea Politica Agricola Comuna, care va intra in vigoare la la 1 ianuarie 2014. In primul rind pe pilonul I, partea de plati directe, fermierii care sint in agricultura ecologica vor avea din start acel 30% care se acorda numai celor care indeplinesc pachetul de inverzire si aici ma refer la rotatia culturilor, la pajistile permanente, mentinerea lor si la suprafete care se lasa nelucrate sau cu acele culturi proteice”, a spus Daniel Constantin, la o conferinta de presa organizata Asociatia Bio Romania.

Acesta a explicat ca in conditiile in care, in prezent, un fermier primea 150 de euro la hectar ca plata pe suprafata, din start el va primi aceeasi suma sau mai mare in perioada imediat urmatoare, daca indeplineste aceste conditii de inverzire. In opinia ministrului, cel care este in agricultura ecologica nu trebuie sa le indeplineasca, pentru ca se subintelege ca indeplineste automat criteriile de inverzire.

“Cea de-a doua forma de sprijin din pilonul II de dezvoltare rurala se refera la cresterea sprijinului pe suprafata pentru cei care sint certificati in agricultura ecologica. Daca pina acum acest sprijin varia intre 160 si 250 de euro, in perioada imediat urmatoare, deci 2014-2020, poate ajunge sau depasi 600 de euro pe hectar”, a mentionat seful MADR.

Asociatia Bio Romania a organizat zilele trecute o conferinta de presa in care a anuntat masurile luate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in anul 2013 pentru a mentine sprijinul acordat fermierilor din agricultura ecologica la un nivel motivant pentru acestia si care sa permita dezvoltarea sectorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here