Statia de la Glina curata mecanic 85 la suta din intreaga cantitate de apa poluata care intra in statie

Lucrarile la statia de epurare a apelor uzate de la Sighetu Marmatiei incep in aprilie
Statia de la Glina curata mecanic 85 la suta din intreaga cantitate de apa poluata care intra in statie

Statia de la Glina curata mecanic 85 la suta din intreaga cantitate de apa poluata care intra in statie, adica 10 metri cubi pe secunda, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

„Am reusit in ultimii ani sa realizam pentru Bucuresti si pentru cetatenii sai un sistem integrat de canalizare, prin preluarea de la Apele Romane a Casetei de apa uzata – Dambovita, prin extinderea si reabilitarea sistemului de canalizare si prin finalizarea lucrarilor la Statia de Epurare a apelor uzate Glina – Faza I”, a spus Sorin Oprescu, la conferinta de lansare a Campaniei de sensibilizare si constientizare din cadrul proiectului „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti”, proiect derulat de Ministerul Mediului, impreuna cu Banca Mondiala.

Edilul Capitalei a precizat ca acest proiect va continua cu faza a doua, care are ca obiective principale reabilitarea Casetei de apa uzata – Dambovita, extinderea statiei de epurare a apelor uzate de la Glina cu linia II si construirea unui incinerator pentru namolul rezultat in urma procesului tehnologic.

„Linia II este proiectata ca finalizare pentru anul 2015. In acest sens, se va intocmi o aplicatie pentru obtinerea finantarii din Fondurile de Coeziune”, a precizat primarul Capitalei.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a spus ca in urma analizelor facute s-a demonstrat ca exista poluare cu nutrienti la nivelul intregii tari, de aceea proiectul se desfasoara in 34 de judete, iar investitiile sunt absolut necesare.

La dezbateri au participat si reprezentanti ai autoritatilor locale din Arges, Teleorman, Giurgiu si Ilfov, precum si ai directiilor de mediu si de ape ale prefecturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *