Stii ce risti mancand de la fast-food? | Ulcer – Obezitate – Cancer

Hamburger

Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin. Libertatea a intocmit un top al caloriilor continute de aceste preparate.

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat compozitia produselor de la fast-food si poate confirma: sunt periculoase pentru sanatate. De altfel, specialistul a publicat mai multe carti despre nutritia nesanatoasa a romanilor, printre care si „Biblia alimentara”.

„Mancarea de la fast-food are o valoare nutritiva aproape nula, ofera calorii goale. Iar din cauza ingredientelor slabe calitativ si a modului de preparare, multe contin substante cancerigene”, explica specialistul.

Combinatiile nesanatoase, precum produsele din carne cu unele lactate, duc la anemie, anorexie, la cresterea necontrolata in greutate, dar si la gastrita, ulcer, diminuarea puterii de concentrare si chiar a cancerului, sustine nutritionistul.

Si sedentarismul ne afecteaza

„Stilul de viata sedentar si alimentatia nesanatoasa sunt cauza a peste 70% din bolile care ne macina astazi sanatatea”, ne-a mai spus prof. dr. Mencinicopschi.

Iata cate calorii au cele mai populare preparate si ce boli grave iti pot cauza

1. Pui prajit: 250-320 kcal
Puiul prajit la rotisor e cel mai sarac in calorii, dar asta nu inseamna ca e mai sanatos. La prepararea lui se folosesc uleiuri nerezistente la caldura, care isi modifica structura si devin cancerigene.

2. Cartofi prajiti: 330 – 350 kcal
Sunt un produs hipercaloric, care ingrasa. Contin multe grasimi periculoase, numite „trans”, care cresc riscul de obezitate, boli digestive (gastrita, ulcer), boli cardiace si afectiuni neurologice.

3. Hamburger: 320 – 450 kcal
Chifla, sosurile bogate in aditivi alimentari si branza de proasta calitate transforma hamburgerul intr-o gustare extrem de nesanatoasa. Poate cauza obezitate, diabet si afectiuni cardiovasculare.

4. Hotdog: 425 – 550 kcal
Carnea procesata din hotdog contine nitrit de sodiu, o substanta cancerigena. Consumat in exces, alimentul scade performantele intelectuale si creste riscul de accident vascular.

5. Kebab: 500 kcal
La noi, kebabul e o adaptare a celui arabesc. S-au adaugat maioneza si cartofi prajiti si s-a „invelit” intr-o chifla. E periculos pentru cei care au probleme cu colesterolul, cu diabetul sau sunt predispusi la obezitate.

6. Clatite: 800 kcal
Umplutura clatitelor – ciocolata sau gemuri ieftine – e cea mai periculoasa, pentru ca le poate provoca probleme bolnavilor de diabet, celor cu ulcer sau copiilor in crestere, carora nu le ofera nimic hranitor.

7. Pizza: 1.300 – 3.000 de kcal
Din cauza combinatiei de ingrediente folosite, pizza e o bomba calorica si, dintre toate mancarurile de la fast-food, poate fi cea mai nociva. Iti creste periculos de mult nivelul colesterolului, dar si riscul de boli cardiovasculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *