Un nou raport stiintific subliniaza nu doar importanta centrala a activitatilor umane in procesul deincalzire-globala incalzire globala, dar si faptul ca  schimbarile climatice devin accelerate. Raportul contine dovezi conform carora calotele glaciare si-au dublat viteza de topire din 2004 pana in 2006, iar peste 28 000 de specii de animale si plante sunt obligate sa isi schimbe habitatele in urma aparitia noilor conditii climatice.

Cercetatorii sustin cu tarie ideea conform careia grabirea schimbarilor climatice este realitatea pe care trebuie sa o vedem mai repede, pentru ca se intampla peste tot in lume, si au loc cu o viteza cu care nu am fost pana acum obisnuiti. Ei avertizeaza ca datorita supra-expunerii problemei incalzirii globale prin media, aceste schimbari sa nu mai para atat de surprinzatoare, dar atrag atentia ca parcurgerea raportului va evidentia nevoile imediate de reducere a emisiilor de gaze si de adaptare la noile conditii.

Raportul este sectionat in 4 arii de discutii: clima, ciclul hidrologic, ecosisiteme, tehnologii de atenauare a efectelor.

Sursa: earthtrends.wri.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here