Structurile de cazare ecologice ar putea beneficia de reduceri ale tarifelor la utilitati

Operatorii economici din domeniul turismului care detin unitati de cazare ecologice ar putea beneficia de aceleasi tarife la utilitati ca si consumatorii persoane fizice, daca initiativa legislativa a deputatilor liberali va trece de Parlament, a declarat initiatorul proiectului, Lucia Varga.
turism ecologic
„Proiectul legislativ prevede acordarea mai multor facilitati societatilor din sectorul turismului care isi dezvolta sau detin o afacere cu specific eco. Una dintre prevederile continute de proiectul legislativ consta in corelarea costurilor cu utilitatile, astfel incat agentul economic sa beneficieze de aceleasi tarife ca si persoanele fizice”, a declarat pentru NewsIn initiatorul proiectului, deputatul Lucia Varga.

Deputatii PNL Cristian Burlacu si Lucia Varga si-au prezentat saptamana trecuta initiativa legislativa pe care urmeaza s-o depuna in Parlament, dupa ce va fi supusa unei dezbateri publice, cel mai probabil in aceasta saptamana, prin care intentioneaza reglementarea „turismului ecologic” si conditiile desfasurarii acestuia.

In propunerea legislativa privind stabilirea unor mecanisme economice pentru promovarea si dezvoltarea turismului ecologic, liberalii au prevazut ca persoanele fizice autorizate, asociatiile familiale si societatile comerciale care desfasoara activitate turistica ecologica sa beneficieze de anumite facilitati, printre care scutirea de la plata impozitului pe venit sau profit, dupa caz, pe o perioada de zece ani, la o capacitate de cazare de pana la 40 de camere inclusiv.

In schimbul acestei scutiri, beneficiarii sunt obligati sa foloseasca sumele respective pentru inlocuirea sistemelor clasice de iluminat cu sisteme neconventionale, la izolarea termica a cladirilor, la achizitionarea de mijloace de transport nepoluante, la achizitionarea de panouri solare ori pompe de caldura.

Romania detine cel mai mare numar de pensiuni ecologice din Sud-Estul Europei, respectiv 14, iar gradul de ocupare al acestora va creste in 2009 cu pana la 30%, comparativ cu 2008, au declarat pentru NewsIn membrii Asociatiei de Ecoturism in Romania.

Sursa: www.9am.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *