Studentii, in cautarea ariilor marine protejate din Marea Neagra

0
37
Studentii, in cautarea ariilor marine protejate din Marea Neagra
Studentii, in cautarea ariilor marine protejate din Marea Neagra

„Incercam sa identificam ariile marine protejate din Marea Neagra si Mediterana, dar si zonele cu potential ridicat pentru construirea de parcuri eoliene marine. Toate aceste informatii vor fi trecute pe harti electronice speciale”.

Asta si-au propus mai multi tineri din Romania si din alte tari europene care timp de o saptamana vor urma cursurile intensive ale Scolii de Vara de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Marina „Grigore Antipa“ din Constanta.

Pana pe 15 septembrie, studentii si cercetatorii vor incerca sa gaseasca prin intermediul unui program special informatii noi despre zonele marine protejate si sa realizeze un atlas detaliat al vanturilor pentru Marea Neagra si Mediterana.

Aceste harti vor fi folosite la amenajarea unor parcuri eoliene marine. Scoala de vara, spun cursantii, este o ocazie excelenta de a intelege cum se pot identifica siturile din Marea Neagra ce urmeaza sa fie conservate.

Cea mai mare provocare pentru ei este sa introduca in acelasi program atat date ecologice cat si informatii socio-economice despre zonele marine vizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here