Uniunea Europeană a stabilit noile ţinte de emisii CO2 pentru maşinile anului 2020

Summitul pe teme de mediu din capitala Danemarcei va genera 46.200 de tone de CO2, in cea mai mare parte in urma zborurilor aeriene implicate.emisii CO2

Cei circa 18 mii de delegati la conferinta, jurnalisti, activisti ecologisti si observatori prezenti la Copenhaga intre 7-18 decembrie, vor polua in acest interval cit mai bine de o jumatate de milion de etiopieni intr-un an de zile.

Un moment important este anuntarea ajutorului financiar pe care tarile puternic industrializate il vor acorda statelor in curs de dezvoltare pentru combaterea incalzirii globale.

Uniunea Europeana va aloca 3,5 miliarde de dolari pe an pentru crearea unui fond care in timp se spera ca va creste pana la circa 100 de miliarde.

Si administratia Obama a anuntat ca va contribui la randul sau la acest fond, fara insa a specifica suma. Presedintele american a aratat deja ca una din prioritatile mandatului sau este combaterea incalzirii globale, iar proiectul sau e sprijinit de democratii din Congresul SUA, care au avansat in acest sens suma de 3 miliarde de dolari pe an.

Sursa: HotNews

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here