Sunatoarea, cel mai eficient antidepresiv natural

0
70
Sunatoarea, cel mai eficient antidepresiv natural
Sunatoarea, cel mai eficient antidepresiv natural

Sunatoarea este intanlita in zona de campie si cea subalpina si este folosita, in cantitati industriale, in prepararea medicamentelor pentru tratarea si prevenirea a numeroase afectiuni. Ceaiul de sunatoare este foarte cunoscut datorita capacitatii sale de a actiona ca antidepresiv. Dar, aceasta planta, infuzata sau folosita pentru uz extern, are numeroase alte beneficii. Este cunoscuta ca planta medicinala, dar efectele benefice pentru sanatate sunt inca surrinzatoare.

Sunatoarea contine tanin, ulei volatil, glicozide, caroten, acid ascorbic si vitamine ce asigura organismului un aport important de substante nutritive. Este folosita ca sedativ, antiseptic, antiinflamator si cicatrizant.

Ceaiul de sunatoare ajuta, asa cum am zis, la indepartarea depresiei, a starilor nevrotice si a anxietatii, dar este si un bun remediu pentru afectiunile gastrice si hepato-biliare. Este recomandat in tratarea colitelor, ulcerelor si bolilor reumatice. In plus, tinctura de sunatoare poate trata afectiuni ale somnului precum insomnia sau somnul agitat. Sub forma de bai locale sau comprese cu infuzie sau tinctura, sunatoarea este indicata pentru tratarea arsurilor, hemoroizilor, plagilor si a inflamatiilor gingivale.

Atentie, alergia la sunatoare poate sa apara sub forma unor eruptii cutanate sau a durerilor gastrice si consumata in cantitati excesive, poate duce la fotosensibilitate si chiar fotodermie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here