Sunetele a peste 9.000 de specii de pasari si animale, accesibile oamenilor din toata lumea

Laboratorul de ornitologie al Universitatii Cornell, din Statele Unite ale Americii, adaposteste cea mai mare arhiva digitala din lume care reproduce sunetele emise de pasari si animale.

Colectia contine aproape 150.000 de inregistrari digitale, care stocheaza sunete produse de 9.000 de specii.

Curatorul audio Greg Budney sustine ca aceasta arhiva a revolutionat dmoeniul ornitologic, intrucat oameni din toata lumea pot asculta sunetele pasarilor adunate timp de 86 de ani.

Citeste si: FOTO. Premiera: 120 de ani de istorie, intr-un milion de minute, pe Youtube

Astfel, sunetele reproduse de pasari de la inceputul anului 1929 pana in prezent pot fi ascultate accesand site-ul www.MacaulayLibrary.org.

”Acesta este una dintre cele mai mari cercetari demarate de Laboratorul Cornell”, a admis Budney.

Arhiva contine sunete reproduse de pasari, dar si de balene, elefanti, broaste etc. De asemenea, sunt intregistrate si sunetele reproduse de puiul de strutveverite si nevastuici sau lemur.

Directorul Universitatii Cornell, Mike Webster, a aratat, la randul sau, ca aceasta colectie este cea mai mare si cea mai veche din lume.

Citeste si: VIDEO. Cum a ajuns un nevazator unul dintre cei mai buni ornitologi din America de Sud

”Acum este, de asemenea, cea mai accesibila. Scopul nostru este sa facem Biblioteca Macaulay una din cele mai utile surse de informare din lume”, a mai spus Mike Webster.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *