Suprapopularea

Sase miliarde de oameni!!! Aceasta este actuala populatie a oamenilor pe Pamant si totodata cel mai mare numar de locuitori ai planetei atins vreodata.
2631910348_7858c492ef_m.jpg
Lucrurile au inceput sa se inghesuie in orase; in timp, atmosfera a devenit din ce in ce mai apasatoare, mai deprimanta, peste tot mult prea multi oameni – in trafic, in magazine sau in serviciile publice. Totul este sufocant!

Numarul de sase miliarde de oameni nu ar fi fost atins daca nu s-ar fi utilizat niciodata combustibil fosil. Energia trimisa de Soare si primita de Pamant in fiecare zi ar putea sa sustina nu mai mult de doua miliarde de oameni. Combustibilul fosil a fost utilizat ca alternativa la energia furnizata de soare pentru ca omul sa-si poata acoperi nevoile. Si, in acest fel, omenirea a fost si este capabila sa se dezvolte ca numar de indivizi.

Dar este o diferenta de patru miliarde de oameni intre numarul oamenilor pe care planeta ii poate avea si numarul de oameni existenti, un lucru care a avut un impact negativ asupra vietii pe Pamant. Folosirea combustibililor fosili elibereaza cantitati uriase de dioxid de carbon si alte gaze cu efect de sera in atmosfera. Odata cu numarul oamenilor pe Pamant a crescut proportional si cantitatea gazelor cu efect de sera. Toate acestea conduc, in general la incalzirea globala, schimbarea climatelor si a poluarii.

Chiar daca suprapopularea nu a cauzat probleme de mediu de nici un fel, sunt alte consecinte care trebuie luate in serios. Asta si deoarece toti acesti oameni au nevoie de acomodare, spatiu privat, spatii verzi si servicii, campuri si ferme unde sa-si produca alimente. Tot acest spatiu trebuie prelevat din ecosistem, de cele mai multe ori defrisand suprafete mari. Acest act in sine este destul pentru a reduce din cantitatea de oxigen produsa de plante, precum si spatiile verzi folosite ca habitat natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *